Održan prijem za sudionike Kvarnerske rivijere

Održan prijem za sudionike Kvarnerske rivijere

3.6.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Povodom održavanja velikog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera koji se odigrava u Labinu, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, i tajnik sportske zajednice Grada Labina, Siniša Verbanac održali su danas prijem za sudionike labinske skupine.

Prijemu su nazočili predstavnici GNK Dinamo Zagreb Nikola Hlaić i Bruno Franjić, NK Maribor Boštjan Merz i Marko Barun,  SK Sturm Graz Gilbert Prilasnig i Mattias Kroes i FK Vojvodina Nikola Kovačević i Dean Medić. U ime organizatora HNK Rijeke prijemu su prisustvovali generalni direktor Luka Ivančić te voditelj omladinskog pogona Fausto Budicin te predstavnici labinskog Rudara TE, predsjednik Sandi Dobrić  i tajnik Dario Milevoj.

Kvarnerska rivijera je jedan od najstarijih nogometnih turnira u ovom dijelu Europe i predstavlja izuzetno iskustvo mladim nogometašima kojima je to dobra prigoda da se afirmiraju i odmjere snage s nekim od predstavnika najjačih europskih klubova. Vrlo malo omladinskih nogometnih turnira se može podičiti sa  tradicijom održavanja dugom 68 godina. Upravo Labin je uz Rijeku domaćin „Kvarnerske rivijere“ sa najdužom tradicijom. Na turniru su u Labinu tijekom godina igrali brojni mladi igrači koji su kasnije postigli izvanredne sportske karijere igrajući za najpoznatije svjetske klubove.

Gradonačelnik Glavičić nakon uvodnih riječi istaknuo je zadovoljstvo što se Kvarnerska rivijera održava u Labinu.

„Zahvaljujemo organizatoru, NK Rijeka na časti i obavezi koju je pružila Labinu da i u ovim uvjetima kada je turnir organiziran u smanjenom obliku, nastavimo s domaćinstvom te smo jedan od samo dva grada domaćina turnira. Ta činjenica znači nam puno, a vjerujemo kako će situacija biti dogodine opet „normalna“ te ćemo sve evente, kao i Kvarnersku rivijeru održavati na dobri stari način uz više klubova i dobro poznati, kvalitetan nogomet.“ – zaključio je gradonačelnik Glavičić

Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka, organizatora turnira istaknuo je kako je ovogodišnje izdanje Kvarnerske rivijere nešto drukčije te nastupa manji broj klubova i to samo prvoligaških, a sve zbog neizvjesnosti oko pandemije i brojnim upitnicima koji su se protezali tijekom organizacije ovog turnira bogate povijesti i tradicije. Iskazao je zadovoljstvo i zahvalu Labinu na gostoprimstvu te najavio kako se sljedeće godine turnir planira u starom obliku sa šesnaest klubova i četiri skupine kako je to izgledalo i godinama prije pojave pandemije.

Gradonačelnik je na kraju uz prigodne poklone gostima zaželio ugodan boravak u Labinu i puno sportskih rezultata u budućnosti. Zahvalio se i domaćinu, NK Rudar TE na svemu učinjenom da se ova tradicija održi i dalje.

kvarnerska rivijera prijem sport nogomet