Održan prijem za partnere iz Umjetničke škole Hostivar iz Praga

Održan prijem za partnere iz Umjetničke škole Hostivar iz Praga

12.6.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Danas je u prostorijama Grada Labina upriličen prijem za predstavnike  Umjetničke škole Hostivar iz Praga (Češka) i škole domaćina Osnovne glazbene škole „Matka Brajše Rašana“ iz Labina koji sudjeluju u zajedničkom projektu Comenius multilateralna školska partnerstva. Projekt ima za cilj razmjenu znanja i iskustava među školskim institucijama iz različitih zemalja, promicanje zajedničkih aktivnosti među školama u Europi, promociju glazbenog obrazovanja, razmjenu iskustva i informacija, zajedničko razvijanje metoda i pristupa koji odgovaraju zajedničkim potrebama, testiranje i korištenje novih organizacijskih i pedagoških pristupa kao i upoznavanje obrazovnog sustava i kulture država partnerskih škola.

 

Izuzetno zadovoljstvo ovim zajedničkim projektom, koji povezuje mlade iz različitih zemalja a koji su garancija kontinuiteta u suradnji među zemljama europske obitelji, kojoj se i mi pridružujemo 1. srpnja, izrazila je zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan. Zahvalila se predstavnicima Umjetničke škole Hostivar iz Praga na gostovanju u Labinu, kao i na ugošćavanju naših učenika prije desetak dana u Pragu. "Hvala Vam na dosad pruženoj podršci i suradnji jer naša je škola puno naučila od vas, a vrijednosti proizašle iz projekta te iskustva stečena na projektu ostati će našim učenicima za cijeli život", rekla je Eni Modrušan.

 

Ravnatelj Umjetničke škole Hostivar iz Praga Jiri Stárek izrazio je želju da se uspostavljena suradnja i nakon završetka projekta Comenius nastavi budući da donosi benefit obim školama, a i gradovima u kojima škole djeluju. Suradnja dvaju škola započela je 2008. godine, a mnogo je ideja kako produbljivati ovo partnerstvo i u budućnosti.

 

Prisutnima se pridružio i gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika koji daje punu podršku nastavku dosad realiziranih aktivnosti te osmišljavanju novih na dobrobit obiju partnera.

ogš matka brajše rašana comenius koncert prijem ogš umjetnička škola hostivar iz praga