Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi – ove godine čak 57 novih darivatelja!

Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi – ove godine čak 57 novih darivatelja!

26.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom nacionalnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se tradicionalno obilježava 25. listopada, u prostorijama Sportskog centra Franko Mileta u Labinu, organiziran je prijem za jubilarne darivatelje krvi. Prijem je namijenjen za ljude koji su svoju humanost darivanjem krvi iskazali već 35, 50, 75 te 100 puta. Ovogodišnji jubilarci dolaze s područja Grada Labina, Općine Kršan, Općine Sv. Nedelja i Općine Raša.

Prijemu su nazočili i zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada, načelnik Općine Kršan Roman Carić, načelnica Općine Sv. Nedjelja Irene Franković i načelnica Općine Raša Glorija Paliska.

Na prijemu su u ime Gradskog društva Crvenog križa bili, ravnateljica Morin Hukić, Đurđica Martinčić te Barbara Škopac Belušić koje su se zahvalile darivateljima. Ravnateljica Hukić istakla je dobru suradnju i zahvalila na svemu podršci koju dobivaju iz lokalne zajednice. Istakla je kako je za ovu godinu plan Crvenog križa Labin bio prikupiti 835 doza krvi, a dosad je prikupljeno ukupno 756 doza, a još su planirane dvije akcije prikupljanja do kraja godine. Ono što veseli je činjenica da je ove godine na našem području registrirano ukupno 57 novih darivatelja.

Gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić zahvalio je se predsjedniku, ravnateljici, stručnoj službi, svim volonterima Gradskog društva Crvenog križa Labin na svim akcijama i svemu što čine.

„S darivateljima krvi se ne nalazimo svake godine kako bi se pohvalili kao Grad ili općina, ili pak istakli zasluge gradskog Crvenog križa, već kako bi podsjetili sebe i druge na plemenitost i humanost, koja se često zaboravlja ili postaje rutina i navika. Dobar odaziv na baš svaku akciju dobrovoljnog darivanja krvi na području Labina i cijele Labinštine govori kakvi su u stvari naši građani ljudi. Moram pohvaliti suradnju Gradskog društva Crvenog križa s Gradom i općinama, koja - možemo slobodno reći - iz dana u dan postaje sve bolja. Brojne dobre i plemenite inicijative Crvenog križa često zastanu na onoj najtežoj stepenici zvanoj financije, no međusobnom komunikacijom, razgovorima, uvažavanjem i nalaženjem zajedničkih rješenja sve češće i taj problem uspijevamo ostaviti iza sebe. Još jednom čestitam Dan dobrovoljnih darivatelja krvi svima, u nadi da ćemo u budućnosti privući još više pripadnika mlađih generacija da se pridruže današnjim laureatima.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić prilikom obraćanja okupljenima

Za 35 darivanja priznanje je dobila Vesna Šumberac, a važno je naglasiti kako je 35 darivanja krvi kod žene izjednačeno sa 50 darivanja kod muškaraca. Za 50 darivanja nagrađeni su Daniel Basanić, Emil Basanić i Sandro Červar. Husein Džinić, Junuz Junuzović i Mladen Vidak primili su prioznanje za 75 darivanja dok je Darko Đurček današnje priznanje dobio za velikih 100 darivanja krvi.

Gradonačelnik Glavičić uručio je i zahvalnicu Gradskom društvu Crvenog križa Labin za promicanje vrijednosti i aktivnost.

Čestitke svima na zasluženim priznanjima i humanosti koja spašava živote.

darovanje krvi dobrovoljno darovanje krvi crveni križ labin prijem međunarodni dan darovatelja krvi gdck