Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

25.10.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom nacionalnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se tradicionalno obilježava 25. listopada, u prostorijama labinskog Društva Crvenog križa, organiziran je prijem za jubilarne darivatelje krvi. Prijem namijenjen za ljude koji su svoju humanost darivanjem krvi iskazali već 50, 75 te za sto darivanja. Darivatelje s područja Grada Labina, Općine Kršan i Općine Raša.

Na prijemu su u ime Gradskog društva Crvenog križa bili, ravnateljica Morin Hukić, dopredsjednice Đurđica Martinčić i Vesna Sagaj te član odbora Dean Nestorović koji su se zahvalili darivateljima.

Federika Mohorović Čekada zahvalila se predsjedniku, ravnateljici, stručnoj službi i svim volonterima Gradskog društva crvenog križa Labin za brojne akcije, a pohvalila je i suradnju Grada i Općina sa Crvenim križem te izrazila vjeru kako će se dobra suradnja nastaviti i u budućnosti.

„Ovaj dan, 25. listopad prilika je da se svatko od nas osvijesti o potrebi darivanja krvi, te da vama uručimo zahvalnice i poklone kao mali, skromni znak pažnje za vašu pomoć mnogima, do te mjere da činom darivanja krvi ponekad uistinu spasite ljudski život kao nešto najdragocjenije što imamo.“, zaključila je.

Zamjenica gradonačelnika Grada Labina Federika Mohorović Čekada, zamjenica načelnice Općine Raša, Tina Damijanić te zamjenik načelnika Općine Kršan, Roman Carić uručili su zahvalnicu te bocu vina i maslinovog ulja lokalnih proizvođača svojim sugrađanima.

Za 50 darivanja nagrađeni su Bučić Igor iz Labina, Batinić Zdenko iz Labina, Silić Zlatan iz Raše te Vuković Ilija iz Labina. Za 75 darivanja priznanja su dobili Bijelić Nedim iz Labina, Britvarević Rešid iz Raše, Modrinjak Franjo iz Kršana, Murtić Raul iz Labina i Šimić Siniša iz Raše, a za sto Peršić Andrea iz Labina.


Foto
dobrovoljni darivatelji krvi krv humanost prijem