Održan prijem povodom Dana civilne zaštite

Održan prijem povodom Dana civilne zaštite

3.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 1. ožujka, gradonačelnik Labina Valter Glavičić primio je predstavnike operativnih snaga civilne zaštite Grada Labina.

Gradonačelnik Glavičić zahvalio je svim službama na suradnji ali i svemu što čine kako bi sustav civilne zaštite funkcionirao na jednom visokom nivou, a pogotovo u trenucima kada su najpotrebnija djelovanja ovakvog sustava što je bilo i najvidljivije u proteklih par godina prilikom pojave pandemije. Zaželio im je puno uspjeha u daljnjem radu kao i nastavak dobre dosadašnje suradnje za dobrobit svih građana.

Uz gradonačelnika Glavičića današnjem su sastanku prisustvovali načelnik Stožera civilne zaštite Grada Labina i vatrogasni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin, Saša Stepančić, zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Grada Labina, Denis Stipanov, te članovi Stožera Mladen Kiković, voditelj SCZ Pazin, Morin Hukić iz Gradskog društva Crvenog križa Labin, Nataša Zaccai iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ Ispostave Labin, Donald Blašković iz 1. Maja d.o.o., Alen Golja iz Vodovoda Labin d.o.o. te Nataša Višković iz Grada Labina. 

Podsjetimo, Civilna zaštita je sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana za ostvarivanje zaštite i spašavanja ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara, okoliša u velikim nesrećama i katastrofama te otklanjanje posljedica terorizma i ratnih razaranja. Danas, civilna zaštita u Republici Hrvatskoj predstavlja sustav organiziran na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini koji se temelji na načelima supsidijarnosti, solidarnosti i kontinuitetu djelovanja.

dan civilne zaštite pandemija prijem valter glavičić