Održan praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare labinske Srednje škole

Održan praktični dio završnog ispita za kuhare i konobare labinske Srednje škole

24.5.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Dana 23. svibnja u školskom restoranu i praktikumu ugostiteljstva održan je već tradicionalni GASTRO DOMJENAK, odnosno predstavljanje praktičnog dijela završnog ispita za kuhare i konobare generacije 2016.-2017. Bio je to ujedno svečani prijem za naše ovogodišnje „Zvijezde natjecanja, susreta i smotri“, učenika i njihovih mentora koji su predstavljali Školu na državnim i međunarodnim razinama.

Uzvanicima su se pridružili: viša savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje iz Zagreba i voditeljica Odsjeka za kurikulum, Vesna Anđelić, predstavnici VALAMAR RIVIERA ADRIA i Udruženja obrtnika Labin te djelatnici SŠMB-a.

Praktičnom dijelu završnog ispita ove je godine pristupilo 21 učenik: 12 kuhara i 3 pomoćna kuhara, te 6 konobara. Učenici III.g razreda - Amna Beganović, Antonio Brajković, Anthony Faraguna, Marin Faraguna, Dino Kavgić, Ernest Kudić, David Mustafa, Stefano Salamun, Andi Šabić, Marijana Vakoš, Lea Vidić, Boris Žgaljardić; konobari - Paulo Blažina, Vanessa Čep, Mariano Černjul, Sanela Čolović, Roberta Horvat, Edins Osmić na čelu s razrednikom Neviom Gašparinijem te učenici II.p razreda pomoćnih kuhara Gverino Knapić, Matija Pucić i Dražen Težak s razrednicom Sanjom Gregorinić, a sve pod "budnim okom" njihovih mentora Dorijana Mohorovića i Nevija Gašparinija. 

Ravnatelj Čedomir Ružić zahvalio se gostima, kolegicama i kolegama i učenicima na dolasku na Gastro domjenak kako bi pljeskom nagradili učenike završnog razreda kuharstva i ugostiteljskog posluživanja na praktičnom dijela završnog ispita te brojne ovogodišnje vrhunske natjecatelje i njihove mentore kojima su ujedno uručena Priznanja povodom 70. obljetnice Škole, kao i profesorima i stručnim suradnicima koji su u slavljeničkoj godini napredovali ili obnovili napredovanje u zvanje mentora i savjetnika te jublilarcima kolektiva SŠMB-a sa 20 i više godina za njihov doprinos u radu i aktivnostima Škole. 

 

Ravnatelj se zahvalio i uručio prigodne suvenire 70. obljetnice Škole tvrtki VALAMAR RIVIERA (Branko Knežević) i Udruženju obrtnika Labin (Nevenko Baćac) za višegodišnju suradnju i sponzorstva školskih manifestacija i gastro susreta. Konferansu su vodile Jelena Blackham i Gordana Poldrugovac.


(Tekst: Gordana Poldrugovac, prof. Foto: Edi Miletti)

 

Više fotografija i tekst ssmb.hr

 

 

srednja škola mate blažina obrazovanje kuhari konobari praktični dio gastronomija završni ispit