Održan 4. Uskrs Rock Festival - rokerski Uskrs na Đilu

Održan 4. Uskrs Rock Festival - rokerski Uskrs na Đilu

14.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kršćanski blagdan nade vratio je vjeru i rock poklonicima - ovaj glazbeni pravac itekako je živ i ima svoju vrlo aktivnu i brojnu publiku. Četvrto izdanje Labin Uskrs Rock Festivala, kao i protekla izdanja ove hvalevrijedne inicijative, prošlo je uz hrpu mladih i dobro raspoloženih ljudi, uz potoke piva i omiljenu glazbu, ali i dobrodošlu popratnu pojavu - štand s bombonima.


Svoje glazbeno umijeće i vještinu okupljenima pod šatorom na igralištu Đil u starom gradu pokazali su domaći The Orange Strips, Debeli Precjednik, V.I.P. Band, M Burn, a uz glavne protagoniste, Psihomodo Pop, publika je čula i najveće hitove ZZ Topa i AC/DC u izvedbi cover benda The Trio. Članovi grupe potrudili su se i zvučati i izgledati poput svojih uzora - nastupili su s podužim bradama nalik na poznate Teksašane, ali i u nečem nalik na dječačke školske uniforme Australaca koji upravo proživljavaju pravi come back. Ocjena odličan ide im za vizualni, ali ne u potpunosti i za glazbeni dio - u interpretaciji ZZ Topa nedostajalo je južnjačkog »otezanja«.


- Draga publikice, tepao je Gobac u rane jutarnje sate ekipi pod šatorom, a onda je uslijedilo dva sata standardne svirke benda osnovanog davne 1983. koji iza sebe ima osam studijskih albuma. Uz očekivano duhovite i britke komentare s pozornice, gosti iz Zagreba predstavili su, uz starije hitove, materijal s posljednjeg albuma »Jee, jee, jee« (u čijem se naslovu krije prepjev skladbe punk rock legendi The Vibrators), uz dobrodošle improvizacije koketiranja s reggae izričajem.
Gotovo pred svitanje zadovoljna je masa napustila stari grad, a odlazeći meni se pogled zaustavio na stambeno-poslovnoj novogradnji koja »niče« tik uz igralište - hoćemo li ovdje i dogodine dočekati Uskrs?

S. ZLOIĆ

koncert psihomodo pop zabava uskrs the orange strips 4.uskrs rock festival