Održan 3. Gospodarski forum Istre

Održan 3. Gospodarski forum Istre

28.4.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jučer je gradonačelnik Labina Tulio Demetlika u pulskom hotelu Histria nazočio radu  trećeg po redu Gospodarskog foruma Istre u organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije (IDA).

 

Skup je otvorio direktor IDA-e Darko Lorencin, nakon čega su se prisutnima obratili i državni tajnik pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bubić te istarski župan Ivan Jakovčić.

U travnju 2007. godine, održan je Prvi gospodarski forum Istre, a u ožujku 2009. godine drugi. Forum je osmišljen kao nov način komunikacije između privatnog i javnog sektora, a realiziran na način da javni sektor gospodarstvenicima prezentira mjere kojima podupire razvoj gospodarstva te s druge strane, omogućuje privatnom sektoru da predstavi svoje projekte i iznese aktualnu problematiku iz svog poslovanja.

 

Središnja tema 3. gospodarskog foruma Istre su investicije. Skupu se prijavilo tristotinjak gospodarstvenika, predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te predstavnika regija s kojima surađuje Istarska županija.

 

Prof. dr. Miroslav Radman je prezentacijom „Znanstveno istraživanje: proces, projekt, produkt“ započeo ovogodišnji Forum, a sudionicima se obratio i Edvin Jurin s temom „Istra – kako razviti scenarije razvoja“.

U drugom dijelu Foruma, o temi „Investicije i programi Istarske županije“, govorili su predstavnici Istarske županije.


O uvjetima i načinima financiranja EE i OIE, govorila je Danica Maljković s Energetskog instituta Hrvoje Požar, a posljednja prezentacija bila je  „Intelektualno vlasništvo - Zašto štititi i kako ga koristiti?“ Igora Bošnjakovića, predstavnika Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH.

 

forum gospodarstvo istra darko lorencin ida