Odobreni programi Ministarstva kulture

Odobreni programi Ministarstva kulture

21.2.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Među odobrenim programima Ministarstva kulture Republike Hrvatske za 2013. godinu iz područja glazbeno-scenske umjetnosti Labin Jazz Festivalu odobreno je 15.000 kuna. Labin Jazz Festival dio je kulturnog projekta Labin Art Republika koji se od 2003. godine održava na otvorenim i zatvorenim lokacijama labinske starogradske jezgre. U 2012. godini Labin jazz festival ugostio je vrhunske glazbenike jazz izričaja kao što su Dina Rizvić & Big Band Požega, Tamara Obrovac i Matija Dedić, sastave mEmenTo, Salty Tails i Spart Jazz. I u 2013. godini bogat program Labin Jazz festivala ugostit će poznate domaće i strane izvođače.

 

Također, ove je godine Gradskoj knjižnici Labin za nabavu knjižne i neknjižne građe ministarstvo odobrilo 90.000 kuna. Tijekom 2012. godine Gradska knjižnica Labin imala je 1653 aktivnih članova, a na čitanje je posuđeno 18438 knjiga. U tom razdoblju čitateljima je ponuđen veći broj novih knjiga i časopisa iz najrazličitijih područja (za 6,97% više u odnosu na 2011. godinu), a uloženo je i u nabavi audio-vizualne i elektroničke (AVE) građe koja će činiti novu zbirku multimedije. Bogat rad knjižnice održavao se kroz animacijske aktivnosti, kreativne radionice i igraonice, izložbe, književne i druge susrete što će se nastaviti i u 2013. godini.

 

Ministarstvo kulture također će u 2013. godini sufinancirati projekt udruge Labin Art Express XXI vezan uz nastavak II. faze digitalizacije arhivske građe pod nazivom „Virtualni muzej rudarstva i industrije Istre“ sa 25.000 kuna.

 

ministarstvo kulture lae kultura