Odlasci u druge gradove postaju prošlost, obnovljeno labinsko kino uskoro otvara svoja vrata

Odlasci u druge gradove postaju prošlost, obnovljeno labinsko kino uskoro otvara svoja vrata

4.11.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Užitak gledanja filmova u kinu za Labinjane uskoro dobiva potpuno novu dimenziju s obzirom da će gradsko kino zasjati u potpuno novom ruhu. Radovi na zamjeni stolica u završnoj su fazi, a danas su radove obišli gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj u društvu ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Labin, Renate Kiršić, koja je ovom prigodom pojasnila kako je tekao proces obnove:

"Obnovom kino sale bavimo se od srpnja ove godine, a naši su djelatnici uključeni u pripremu podova na parteru i balkonu za postav stolica od čega dio zamjene sufinancira Ministarstvo kulture i medija, a ostali dio Grad Labin te Učilište iz vlastitih sredstva. Osim stolica postavlja se i novi tepison, te periferna rasvjeta dvorane. Ulaganje u poboljšanje uvjeta gledanja filmova događati će se i u narednim godinama sve u svrhu adekvatne prezentacije i promocije audio-vizualnog sadržaja. Očekujemo vas krajem studenog u Kinu Labin!"

Plan je da se u nekoliko faza zamjene sve stolice sa potpuno novima za koje POU osigurava sredstva putem tri iteracije natječaja Ministarstva kulture i medija. Valja reći i kako se već u ovoj, prvoj fazi na parteru mijenja veći dio sjedišta te je raspored prilagođen kako novim standardima s većim komforom i razmakom među sjedećim mjestima, tako i mogućim potrebama za korištenje kino dvorane u neke druge svrhe poput kongresnih. Osim samih stolica i projektora te zvučnog „surround“ sustava moderne tehnologije koji je zamijenjen nekoliko godina unazad, ovim uređenjem postavljena je i nova periferna rasvjeta same dvorane te osvjetljenje staza koje se pali na senzor pokreta.

„Ovim značajnim uređenjem POU Labin diže kvalitetu usluge kino projekcija na jedan zavidan nivo, a cjelokupno uređenje od samih stolica do nove rasvjete donijet će užitak kakav pružaju i puno veći kinooperateri. Napokon možemo reći da ćemo bez trunke nelagode u našu kino dvoranu moći pozvati baš bilo koga i u njoj organizirati puno širu lepezu događanja. Valja posebno pohvaliti vrijedne djelatnike Pučkog učilišta koji ove radove obavljaju na profesionalan i predan način, ulažući trud možda i veći od nekog vanjskog kooperanta. Zahvaljujemo naravno i donatorima koji su svojim donacijama u materijalu i uslugama bezrezervno podržali obnovu našeg zajedničkog kina. Svakako jedva čekamo prvu projekciju filma u obnovljenoj kino dvorani, najavljenu krajem ovoga mjeseca.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić


kino labin obnova pou labin borjan batagelj renata kiršić valter glavičić