Odgođena obnova labinskih prometnica: Kružne vožnje tek u posezoni

Odgođena obnova labinskih prometnica: Kružne vožnje tek u posezoni

31.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Premda je prvotno bilo najavljivano da bi dionica državne prometnice na ulazu u Labin iz smjera Rijeke mogla biti obnovljena do početka ljeta, pa je najava starta radova pomaknuta na svibanj, strojevi će na teren tek u rujnu, koncem turističke sezone. Doznajemo to od labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike koji kao glavni razlog otezanja ovog projekta Hrvatskih cesta teškog oko osam milijuna kuna, u kojem Grad pokriva četvrtinu, navodi zakonsku odredbu o zabrani gradnje na turističkim prometnicama od 15. lipnja. Možebitno je kvaka, kaže gradonačelnik, i u nelikvidnosti ovog državnog poduzeća.


Na nedavnom je natječaju za izvođača radova na toj propisno uništenoj cesti od benzinske do benzinske - OMV-ove na Dubrovi do Inine u gradu - izabrana pulska tvrtka Ceste. Podsjetimo, istom će se zgodom izgraditi kružni tok kod Mercatorovog trgovačkog centra te početni rukavac obilaznice za Rabac, koja će prolaziti iza crkvice kod tamošnje škole.
Početak jeseni rezerviran je i za rekonstrukciju križanja Podlabin – stari grad – Rabac, koje će također pulske Ceste pretvoriti u rotor. Županijska uprava za ceste i Grad popola financiraju taj zahvat vrijedan 1,4 milijuna kuna.

I. R.

đir za rabac ceste d.o.o prometnice sanacija.rotor kružni tok omv sanacija