Odbor za prostorno uređenje o Urbanističkom planu uređenja Sv. Marine

Odbor za prostorno uređenje o Urbanističkom planu uređenja Sv. Marine

20.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Odbor za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo Općine Raša prihvatio je Nacrt Prijedloga Urbanističkog plana uređenja (UPU) naselja Sveta Marina, koji je za potrebe Općine Raša izradila  tvrtka Geoprojekt iz Opatije. Riječ je o drugom urbanističkom planu koji se izrađuje u ovoj lokalnoj zajednici (prvi je za naselje Koromačno), a omogućit će gradnju u raškom priobalju.

 

Obuhvat Urbanističkog plana uređenja iznosi 30 hektara, pri čemu se trećina odnosi na neizgrađeni dio građevinskog područja. Kako je objasnio izrađivač Vladimir Tutek, planom je predviđena mogućnost izgradnje oko 140 novih objekata i razvoj turističkog potencijala. U Svetoj Marini, smještenoj u zaštićenom obalnom pojasu, trenutno živi 50-ak stanovnika te 300-tinjak povremenih.  

 

Tutek je kao važnu stavku u Urbanističkom planu uređenja istaknuo planirano izmicanje županijske prometnice za oko 200 metara od plaže, što bi, kako je napomenuo, značajno unaprijedilo prostor naselja te omogućilo kvalitetnije uređenje prostora uz plaže. Predviđen je i oveći parking u središtu naselja te rješenja za infrastrukturne objekte, vodoopskrbu, odvodnju i elektroopskrbu. Planirano je da se javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja  naselja Sveta Marina, tijekom koje će se moći uputiti prijedlozi i primjedbe, održi u lipnju.

 

rasa.hr

 

 

 

plan uređenja svete marine sveta marina plan uređenja prostorni plan upu raša