Odabrani najbolji dječji radovi izrađeni od otpada - Galerija fotografija

Odabrani najbolji dječji radovi izrađeni od otpada - Galerija fotografija

19.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Izložbom recikliranih radova učenika osnovnih škola Labinštine postavljenoj u Gradskoj knjižnici u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“, počelo je obilježavanje Europskog tjedna smanjena otpada.  Europski tjedan smanjenja otpada obilježava se od 16. do 24. Studenog i to već deset godina. Ove godine u obilježavanje se po prvi put uključio i Grad Labin, kao jedan od ukupno 9087 organizatora aktivnosti diljem cijele Europske unije.  

Kao što je i najavljeno, na izložbi je postavljeno stotinjak radova, od kojih je bilo izrazito teško odabrati najbolje ili najvrijednije radove. Najbolji radovi učenika bit će nagrađeni po kategorijama; umjetnička vrijednost, funkcionalna vrijednost i inovacija, a osim osobnih nagrada – organizatori aktivnosti će nagraditi i škole donacijom recikliranog uredskog papira i edukativnih kutija za recikliranje za svaku učionicu u osnovnim školama.

Kreacije od recikliranih materijala potiču djecu na kreativno razmišljanje i snalažljivost, bude maštu da iz obične kutije vide dvorce ili iz plastične boce igračku, te da iz problema nađu rješenje. Neke kreacije mogu biti samo ukrasne, no puno njih, budući da je ambalaža namijenjena za konkretnu uporabu (npr. plastične boce), mogu biti dugotrajne i korisne (spremnici, organizatori i slično). Unatoč teškom izboru, organizatori su odabrali i radove kao najbolje u svojim kategorijama.

“Ne bacajte kutije ili plastične boce zanimljivog oblika, gumbe, ostatke vune i tekstila, korišteni papir od poklona, kartonske kutije za jaja i slično. Ne morate gomilati stvari, dovoljno je da imate od svake vrste po jedan primjerak. Svako kreativno popodne polako će prazniti kutiju.” – poruka je organizatora. Najbolji radovi učenika nagrađeni su po kategorijama: umjetnička vrijednost, funkcionalna vrijednost i inovacija, a osim osobnih nagrada – organizatori aktivnosti će nagraditi i škole donacijom recikliranog uredskog papira i edukativnih kutija za recikliranje za svaku učionicu u osnovnim školama.

Izložba se nalazi u Gradskoj knjižnici Labin, a biti će otvorena i u utorak, 19. studenog od 8,00 do 19,00 sati.

Radove odabrane kao najbolje u svojim kategorijama pogledajte u galeriji.

izložba radova izložba reciklaža gradska knjižnica labin dječji radovi otpad