Od siječnja veće plaće za djelatnike vrtića

Od siječnja veće plaće za djelatnike vrtića

9.12.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U prostorijama gradske uprave Grada Labina danas su potpisane druge izmjene Kolektivnog ugovora za zaposlenike Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ iz Labina koje stupaju na snagu s prvim danom nove, 2020. godine. Potpisnici ovih izmjena su Grad Labin, Općine Raša i Sveta Nedelja te Sindikat obrazovanja, medija i kulture Republike Hrvatske.

Ovim izmjenama osigurava se povećanje osnovice plaće svim djelatnicima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ od 2,5%. Ovom odlukom nastavlja se dobra praksa vrednovanja rada s najmlađim stanovnicima Labinštine obzirom da je u protekle dvije godine plaća istima povećana za ukupno 6%, a od iduće godine bit će povećana za dodatnih 2,5%, što ukupno do sada čini 8,5% povećanja od 1.siječnja 2018.

Današnjem činu potpisivanja ovog važnog dokumenta za sve djelatnike labinskog vrtića nazočili su gradonačelnik Valter Glavičić, načelnica Općine Raša Glorija Paliska, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, ravnateljica Dječjeg vrtića Ivana Škopac, sindikalna povjerenica Ivana Nikić te pravni povjerenik Slobodan Kapor. 

Prilikom potpisivanja predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić istaknula je kako Grad Labin i Općine Raša i Sveta Nedelja imaju razumijevanja te da cijene djelatnost predškolskog odgoja obzirom da se postepeno kroz zadnje dvije godine plaće djelatnika povećavaju te kako je prisutno zadovoljstvo među samim djelatnicima vrtića, što je i najvažnije.

Glorija Paliska, načelnica Općine Raša, napomenula je kako se Labinština zaista može pohvaliti da su sva djeca smještena u vrtiće, a da je infrastruktura u posljednje četiri godine podignuta na visoki nivo. Među rijetkima smo koji na ovakav način skrbi o svojim najmlađima, zaključila je.

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić istaknuo je važnost ulaganja u najmlađe:

„Od velike nam je važnosti da naša djeca i djelatnici dječjeg vrtića imaju uvjete kakve i zaslužuju. Važno nam je da uz sva ostala ulaganja koja Grad planira sljedeće godine poput izgradnje Doma za starije i početak projektiranja novog vrtića na Vinežu uspijevamo podizati i primanja zaposlenika jer ulaganje u obrazovanje je dugoročno ulaganje u budućnost. Moram istaknuti i zadovoljstvo što na našem području nemamo problema s kapacitetom vrtića, jer smo pravodobno prepoznali i riješili ovaj problem.“ – zaključio je Glavičić

dječji vrtić pjerina verbanac dječji vrtić natjecanje glasanje plaće rad radni odnos