Od ponedjeljka zbog radova zatvorena Ulica Paolo Sfecci

Od ponedjeljka zbog radova zatvorena Ulica Paolo Sfecci

5.5.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Radovi na sanaciji Ulice Paolo Sfecci u Starom gradu su krenuli a potom i stali. Koliko dugo će radovi  trajati te kako će biti reguliran promet, zanimalo je vijećnicu Alenku Verbanac (IDS-ISU), na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Labina, održanoj u novoobnovljenoj Gradskoj vijećnici u zgradi Grada Labina.

 

Radovi na prometnici odvijaju se i danas gdje tvrtka Rakos za Županijsku upravu za ceste izvodi radove na izgradnji bankine sa desne strane, odnosno na dijelu gdje je poprilična visinska razlika a time i rizična točka prometnice. Na tom će se dijelu napraviti betonska pasica i postaviti novi branici a s lijeve strane  prometnice sanirati će se postojeći derutni suhozid. No, valja znati da kada govorimo o ovoj investiciji nije riječ o pukom polaganju novog asfaltnog tepiha, već iziskuje niz drugih zahvata kao što je premještanje telefonskih kablova uključujući prespajanje na novu telefonsku centralu, zamjena dotrajalih vodovodnih cijevi od strane TD Vodovod te polaganje većeg broja cijevi fi 110  od  trafostanice u Presici do skretanja za Brdo od strane tvrtke HEP ODS ,pojasnio je gradonačelnik Glavičić.

 

Ujedno je najavio da od ponedjeljka kreću radovi na premještanju telefonskih kablova  te će biti zatvorena prometnica a stanovnici Presike ulaziti će u naselje iz pravca  Kanfarelići te izlaziti  prema Starom gradu jednosmjernom prometnicom kao i do sada. Ako vremenski uvjeti to omoguće, ovi bi radovi trebali biti gotovi u roku četiri do pet radnih dana, te će se prometnica ponovno otvoriti.

 

Gradonačelnik Valter Glavičić pozvao je građane a pogotovo stanovnike tog dijela grada na razumijevanje te dodao kako je u razmatanju još jedno potencijalno rješenje a to je dvosmjerni promet od groblja do trafostanice. Sve to obzirom da će se u drugoj fazi izvoditi  radovi sa strane HEP-a i sanacija potpornoga zida. Procjena je da bi ti radovi trebali trajati  tjedan dana. Završna, treća faza je polaganje završnoga sloja asfalta koja bi trebala trajati 2 do 3 dana.

zatvorena cesta ulica paolo sfeci radovi