Od petka u Istri ne rade škole, vrtići ni fakulteti

Od petka u Istri ne rade škole, vrtići ni fakulteti

11.3.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Premijer Andrej Plenković potvrdio je da od petka nema nastave u školama u Istri. Jednako tako neće raditi ni vrtići ni fakulteti. 

Nastave nema od petka, a ne već od četvrtka jer je potreban jedan dan da se djeci daju upute što će se činiti dalje i koje su im obaveze.

Čelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je za Glas Istre da je ugodno iznenađen što je Vlada brzo reagirala na zahtijev is Istre.

Kako je objašnjeno, od ponedjeljka će se za više razrede osnovnih škola (od 5. do 8.) i srednje škole nastava odvijati virtualno.

Za niže razrede nastava će se odvijati preko televizije, odnosno HRT-a 3.


Istarski v.d. župan Fabrizio Radin ističe da je danas u Županiji održan sastanak ravnateljica i ravnatelja osnovnih i srednjih škola, gradskih pročelnica i pročelnika resornih upravnih odjela, kojem su prisustvovali članovi Stožera za civilnu zaštitu Istarske županije.

Sastanku je predsjedavao v.d. župan Fabrizio Radin koji ističe da su tražili obustavu nastave do 14. travnja s mogućnošću ranijeg povratka na redovnu nastavu.

"Budući da je i sama ministrica najavljivala kako Ministarstvo znanosti i obrazovanja u određenim situacijama predviđa mogućnost održavanja nastave na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije, Istarska županija smatra da je pogodan trenutak za isto te da su u školama na njezinom području stvoreni potrebni uvjeti. Pored redovnih platformi koje koriste u nastavi, škole u Istarskoj županiji su spremne uključiti ostale alternativne programe kojima se već služi većina nastavnika i učenika u Istri", kaže Radin.

Zaključuje da je Istarska županija naišla na potpuno razumijevanje pa od petka nema nastave.


koronavirus korona labin nastava škola vrtić fakultet