Od parkinga do Starog grada odsad ugodnom vožnjom električnog shuttla

Od parkinga do Starog grada odsad ugodnom vožnjom električnog shuttla

31.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina jučer je potpisao Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za postupak jednostavne nabave električnog vozila, odnosno shuttla koji će uskoro prometovati starogradskom jezgrom


Radi se o električnom vozilu koje će prometovati na relaciji Titov trg – gradsko groblje. Time se želi rasteretiti gužve na samom gradskom trgu te poticati održivi razvoj našega grada. Gradu Labinu je za navedenu nabavu odobren iznos u visini od 20.000,00 kn od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a koji ujedno predstavlja i najviši iznos koji se mogao ostvariti za taj tip vozila po Javnom pozivu za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru.


Naziv ponuditelja čija je ponuda odabrana kao najpovoljnija je AM GRUPA d.o.o. iz Buzeta, a vrijednost nabave iznosi 16.750,00 eura plus PDV.


„Uskoro potpisujemo ugovor te očekujemo skoru isporuku vozila u svibnju. Tijekom lipnja, gradska tvrtka Labin 2000 započet će prometovanje na gore navedenoj lokaciji, a sve kako bi dodatno olakšali i rasteretili Stari grad od prometa. Nabava ovakvog tipa električnog shuttla izvrsna je upravo za potrebe kakve mi imamo svakodnevno u Starom gradu, pogotovo u ljetnim mjesecima.“ – istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.


Valja istaknuti kako je nabava još jednog sličnog vozila kao i izgradnja nove punionice planirana i putem drugog projekta o kojem smo nedavno izvještavali, a radi se o projektu Measure TOUR kojeg je Grad Labin prijavio na novi program prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska.


Foto: ilustracija (prochaska.eu)

grad labin električnio shuttle