Obračun na labinskom kolodvoru: Nakon premlaćivanja poznanika, policajcu poderao odoru i bacio značku

Obračun na labinskom kolodvoru: Nakon premlaćivanja poznanika, policajcu poderao odoru i bacio značku

25.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Prijetnje smrću, tučnjava i naguravanje, razderana policijska odora i bačena značka pod autobus epilog su sukoba dvojice muškaraca koji se odigrao u četvrtak u sitnim jutarnjim satima na autobusnom kolodvoru u Labinu. Kako je u petak izvijestila glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić, sve je počelo oko 1.45 sati kada su se sukobili 29-godišnjak iz Labina i 32-godišnjak iz Raše, obojica u alkoholiziranom stanju. Vrijeđali su se i psovali, a potom je svađa prerasla u fizički obračun.

Labinjan je nasrnuo na 32-godišnjaka te ga nekoliko puta udario šakom u glavu, kod oka. Ozlijeđeni mladić nazvao je policiju te su na mjesto obračuna za 15-ak minuta stigli policijski službenici. Usprkos njihovim upozorenjima da se smiri i uđe u policijsko vozilo, 29-godišnjak je uporno odbijao zapovijedi te prijetio i vrijeđao policajca.

Kada ga je policijski službenik, uvidjevši da mladić uopće ne reagira na upozorenja, pokušao privesti, 29-godišnjak ga je odgurnuo i nekoliko puta udario. U naguravanju mu je poderao odoru te mu strgnuo značku i bacio je pod autobus. Policajac mu je ipak uspio staviti lisice na ruke te ga odvesti u policijsku postaju. Iako u vidno alkoholiziranom stanju, Labinjan je odbio alkotest. Utvrđeno je da je počinio kazneno djelo prijetnje i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, a protiv njega će uslijediti i podnošenje optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Nakon obrade priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Inače, otprije je poznat policiji po kaznenim djelima imovinskog karaktera i nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Motiv sukoba 29-godišnjaka i 32-godišnjaka, koji je također bio pijan (izmjereno mu je 1,78 promila), bile su od ranije neriješene razmirice. (N. SOFTIĆ-Glas Istre)

Labinjan je, inače, višestruko prijavljivan zbog kaznenih djela imovinskog karaktera te zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, doznajemo u policiji.  (Barkun)

teška tjelesna ozljeda napad crna kronika policija kazneno djelo napad na službenu osobu uhićenje javni red tučnjava labinski kolodvor