Objavljene privremene liste reda prvenstva upisa u Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" - ove godine pokazatelji su rekordnog interesa!

Objavljene privremene liste reda prvenstva upisa u Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" - ove godine pokazatelji su rekordnog interesa!

17.6.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Izrazito velik interes, točnije rekordan broj predanih prijava za upis djece u Dječji vrtić "Pjerina Verbanac" Labin, svakako je dobra vijest za naš grad, unatoč činjenici da su vrtić i osnivač suočeni s manjim prostornim i kadrovskim poteškoćama.

Kako bi i dalje nastavili pozitivnu demografsku politiku, te svoj djeci s područja grada Labina koja u trenutku upisa zadovoljavaju uvjete za pohađanje vrtića osigurali mjesto u odgojnim skupinama, vrtić i Grad započeli su s pripremama otvaranja nove, dodatne jasličke skupine u područnom objektu Rabac.

Uz prostore nekadašnjeg vrtića "Gloria", od 1. rujna novo priključenog objekta "Labin Donji" te osiguravanje upisa sve djece iz spomenutog objekta u gradski vrtić , značajno je porastao broj djece ali i odgojnih skupina u već do sada velikom vrtiću "Pjerina Verbanac" Labin.

Privremene liste reda prvenstva upisa u DV „Pjerina Verbanac“ Labin  za pedagošku godinu 2022/23., na dan objave su sastavljene bez planirane i najavljene dodatne, nove jasličke skupine u područnom odjeljenju Rabac. Po njenom opremanju i otvaranju, koje se također planira do početka nove pedagoške godine, dodatnih 12 mališana u dobi od jedne do tri godine dobit će svoje mjesto u vrtiću od prvog dana rujna. Oni su također dodatno naznačeni na listi prvenstva, pod šiframa upisa.

Najavljen početak izgradnje novog vrtića Vinež očekuje se u tijeku nadolazeće pedagoške godine, što govori da se Grad Labin unaprijed priprema na trend većeg interesa i većeg broja zahtjeva za upis u vrtić i u sljedećim godinama. Nadajmo se da je ovo dobar i točan pokazatelj pozitivnih demografskih trendova koji su, nakon godina pada ili stagnacije, više nego dobrodošli.

LISTE PRVENSTVA UPISA U DV "PJERINA VERBANAC" POGLEDAJTE OVDJE

dječji vrtić pjerina verbanac djeca upisi