Objavljen natječaj “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća”

Objavljen natječaj “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća”

10.1.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U sklopu Operativnog programa, Prioritetne osi 2 – Mjere 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) za koju je nadležno Ministarstvo poduzetništva i obrta predviđena je provedba sheme dodjele bespovratnih potpora pod nazivom „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“.

 

Navedena shema namijenjena je malim i srednjim poduzetnicima u Republici Hrvatskoj a obuhvaća dvije vrste područja koja će se financirati, odnosno, dvije grupe potpora:

  • Grupa 1.  Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva
  • Grupa 2. Jačanje konkurentnosti turizma

 

Ukupan iznos sredstava za financiranje obje Grupe je 255.714.160,00 kn pri čemu je minimalan iznos potpore 3.800.000 kn a maksimalan iznos 26.000.000 kn sufinanciranja bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima.

 

Dodjelom bespovratnih sredstava pružit će se potpora razvoju konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva kroz pomaganje održivog razvoja proizvodnje, jačanje malog i srednjeg poduzetništva i sposobnosti poduzeća da se natječu na međunarodnim tržištima, povećavajući na taj način regionalnu konkurentnost i brži gospodarski rast. Program dodjele bespovratnih sredstava također će doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora.

 

Ministarstvo poduzetništva i obrta organizira informativnu radionicu u Rijeci 21. siječnja 2014. godine na Znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci - STEP RI, na kojoj će potencijalni podnositelji dobiti informacije o samom natječaju i natječajnoj proceduri. Više o edukaciji, načinu prijave i programu saznajte na linku http://www.minpo.hr/default.aspx?id=515

biznis gospodarstvo natječaj