Obilježen Dan ružičastih majica

Obilježen Dan ružičastih majica

28.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. 2017. godine od strane hrvatskog Sabora proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Labin Zdravi grad zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa, Osnovnim školama Matije Vlačića i "Ivo Lola Ribar" i Srednjom školom Mate Blažine i Gradskim vijećem mladih obilježio je Dan ružičastih majica. 
 
Gradsko vijeće mladih, predstavnici Grada Labina, Labin Zdravog grada, Gradskog društva Crvenog križa, osnovnih i srednje škole, dijelili su letke, a poruku su poslali odjeveni u ružičaste majice 25. i 26. veljače.

Majice su učenicima u ime Grada Labina podijelile zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i koordinatorica projekta Labin Zdravi grad Vesna Blažina.

Srednja škola Mate Blažine i Klub mladih Crvenog križa održala je predstavljanje aplikacije protiv nasilja i parlaonicu "Komentiranje na društvenim mrežama nije govor mržnje" u okviru projekta koji podupire Zaklada za razvoj civilnog društva.

Zakazana predavanja o vršnjačkom nasilju Centra Luka Ritz zbog nemogućnosti dolaska predavača odgođena su za neku drugu priliku.

Djeca su najvitalniji dio zajednice i naša zadaća, ali i dužnost je da im osiguramo sigurno i bezbrižno djetinjstvo. Pridruži se i ti i reci NE svaki dan! Nasilje nije cool i ti to jako dobro znaš. Ne boj se biti iznimka među vršnjacima i ustati protiv nasilja. U tebi leži snaga i hrabrosti i te dvije divne vrline tjeraju te da pošalješ samo jednu poruku – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

dan ružičastih majica ružičaste majice labin zdravi grad nasilje prevencija