Obilježen Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Obilježen Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

7.8.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Polaganjem vijenca na spomen obilježje na Gradskom groblju Labin u subotu, 4. kolovoza 2012. obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 17. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja koja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

Polaganju su prisustvovali gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, načelnik Općine Raša Josip Knapić, zamjenik načelnika Općine Kršan Vlado Peršić, predstavnik Općine Sveta Nedjelja Severino Franković, umirovljeni pukovnik Darko Martinović, predstavnik Hrvatskih dragovoljaca, Mirko Marković, Enes Suljić iz labinske HVIDRE, predstavnik Veterana Domovinskog rata Josip Faraguna, predstavnik Udruge Antifašističkih boraca Narčizo Ružić, zapovjednik zapovjedništva Civilne zaštite Grada Labina i zamjenik načelnika Stožera Grada i općina Boris Rogić, predstavnik Policijske postaje Labin, dekan Labinskog dekanata Milivoj Koren, i ostali nazočni. 

 

Prisjetili su se da je u samo 84 sata vojnoredarstvene operacije Oluja, u kojoj je bilo angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika i kojom je oslobođeno više od 10 000 četvornih kilometara dotad okupiranog područja, Hrvatska vojska ostvarila sve zacrtane ciljeve.

 

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika posebno se zahvalio svim građanima Grada Labina kao i svim hrvatskim braniteljima te članovima njihovih obitelji, posebice obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su svojim životima utrli put samostalnoj Republici Hrvatskoj. "Vjerujem da i u budućnosti, zajedništvom i uvažavanjem te poštivanjem međusobne različitosti i poticanjem europskih vrijednosti, možemo stvoriti državu koja će se uspješno integrirati u veliku europsku obitelj", naglasio je tom prigodom.

 

Nakon molitve Velečasnog Milivoja Korena, voditelj Gradskog orkestra Franko Ružić, za sve poginule branitelje odsvirao je prigodnu skladbu.

 

 

dan pobjede dan domovinske zahvalnosti vijenci polaganje cvijeća