Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas u Gradskoj knjižnici Labin

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas u Gradskoj knjižnici Labin

3.2.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer, 2. veljače 2022., obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas.


U jutarnjim satima na Dječjem odjelu Knjižnice pridružili su nam se učenici prvog razreda Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" iz Labina kako bismo zajedno ugostili Labinjanku Josipu Milevoj, autoricu slikovnica o avanturama psića Flekija i mačka Figara. Učenici su zainteresirano pratili priču koju im je naša gošća pročitala, a tečnim čitanjem naglas oduševilo nas je i nekoliko prvašića. Osobito veselje na naš je Dječji odjel donio gost iznenađenja, labinski glazbenik Predrag Ljuna, koji nas je poveo u magični svijet glazbe. Na odlasku je učenike ispred knjižnice dočekalo još jedno iznenađenje - psić Fleki, glavni junak Josipinih priča.


Popodne smo proveli u društvu naših najmlađih korisnika i njihovih roditelja na edukativno – kreativnoj radionici "Čitamo i stvaramo". Naglas smo pročitali priču "Snježni prijatelji", kroz razgovor otkrili kako volimo provoditi hladne zimske dane te upotrijebili maštu i kreativne ručice kako bismo i bez snijega izradili snježne prijatelje – snjegoviće.


Nakon ovako veselog, maštovitog i zanimljivog Svjetskog dana čitanja naglas, preostaje nam samo pozvati vas da i dalje čitate (naglas ili u tišini), a mi vas očekujemo s mnoštvom zanimljivih naslova.

Vidimo se u knjižnici!


Gradska knjižnica Labin


gradska knjižnica labin čitanje naglas čitanje