Obilježavanje Dana Grada Labina od 9. do 17. kolovoza

Obilježavanje Dana Grada Labina od 9. do 17. kolovoza

7.8.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Dan Grada Labina koji se prema gradskom Statutu slavi 17. kolovoza, u znak sjećanja na dan ustanovljenja gradskog Statuta iz 1341. godine i ove će godine biti obilježen nizom sportskih, kulturnih i zabavnih događanja. Program započinje u subotu 9. kolovoza u 9,00 sati kada će se održati MTB utrka «Tour de Labin», a od sportskih događanja slijede šahovski, malonogometni i boćarski turnir, te tradicionalna atletska utrka.

Shodno tradiciji bit će i puno kulturnih događanja od kojih izdvajamo «Smotru labinskih samostalnih likovnih stvaratelja» koja će se održati u ponedjeljak 11. kolovoza u Gradskoj loži s početkom u 20,00 sati.

Proslava Dana grada Labina završava u nedjelju 17.kolovoza velikim koncertom Gorana Barea i Majki na labinskom Gradskom trgu.

 

 

Brojne sportske manifestacije, tradicionalne izložbe samoukih stvaratelja i umjetnika s područja Labina te gradska fešta na kojoj će nastupiti Goran Bare i Majke sastavni su dijelovi ovogodišnjeg programa proslave Dana grada Labina koji počinje sutra. Tijekom sedam dana na različitim gradskim lokacijama izmjenjivat će se kulturni, zabavni i sportski sadržaji, a osim fešte u gradu, slavit će se i na Skitači, i to na blagdan Velike Gospe.
Prvoga dana na rasporedu je biciklistička utrka Tour d''Labin čiji je start na Dubrovi u 9 sati. Nedjelja je rezervirana za šah, a četvrti po redu šahovski turnir održat će se u prostorijama RIŠ-a s početkom u 10 sati. U ponedjeljak navečer ispod Lože otvara se retrospektiva labinskih samoukih likovnih stvaratelja, a u utorak u Malom kazalištu bit će predstavljena notarska knjiga Bartolomeja Gervazija. Ljubitelji umjetnosti istoga će dana u galeriji Alvona moći pogledati izložba Peruška Bogdanića.
Otvorenje Izložbe je na programu i u srijedu navečer, i to Nikole Ražova u Gradskoj galeriji. Iste večeri kod špine će u programu »Va Labine by night« nastupiti Bruno Krajcar i Elis Lovrić. Dvanaesti labinski Uzlet likovnosti, ove godine u znaku performansa, na rasporedu je u četvrtak navečer na dvije lokacije, ispod Lože i u kapeli sv. Stjepana.
Blagdan Velike Gospe već je nekoliko godina rezerviran za pohod na Skitaču, a polazak je u 8 sati s Titovog trga u starom gradu. Istog dana popodne na igralištu OŠ Ivo Lola Ribar snage će odmjeriti najbolji malonogometaši u finalu 19. noćnog turnira.
Posljednji dan manifestacije počinje turnirom »27. Memorijal Josip Ružić« na labinskom boćarskom igralištu, a nakon svečane mise i sjednice Gradskog vijeća predvečer starta 12. kružna atletska utrka Stari grad - Presika. U Narodnom muzeju slijedi otvorenje izložbe »Fantasie di Renato Paoluzzi«, a potom kreće prava fešta uz koncert Gorana Bareta i Majki.

Dani Grada Labina zabava manifestacija Majke Koncert proslava loža