Obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja

Obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja

12.9.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se 12. rujna s vodećom temom „ Zdravi zubi cijeli život“, kako bi se podsjetili da zdravi zubi,desni i usta igraju ključnu ulogu u zdravlju cijelog organizma. Svjetska krovna organizacija doktora stomatologa – World Dental Federation  (FDI) potiče sve aktivnosti i inicijative s ciljem povećanja svijesti o oralnom zdravlju, kao i utjecaj oralnih bolesti na opće zdravlje i blagostanje nacionalne ekonomije.

 

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg, petog po redu Svjetskog dana oralnog zdravlja, ove će se godine dodatna pažnja usmjeriti na međuovisnosti oralnog zdravlja i starenja populacije, jer je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja , koji se obilježava 7. travnja, posvećen temi Zdravo starenje.  Naime, prema podacima stručnjaka, uskoro će po prvi puta u povijesti, biti više pripadnika starije populacije negoli djece.

 

Po uzoru na druge gradove i Grad Labin kroz projekt Labin zdravi grad će se i ove godine priključiti obilježavanju poticanjem i organiziranjem obrazovnih aktivnosti za djecu u vrtićima i školama kroz čitavi tjedan od  9.-14.rujna, a za odrasle na info punktu na tržnici dana 14. rujna (subota)  od 08,00 do 12,00 sati. Pozivi su upućeni svim stomatolozima na području Labinštine, učiteljima u školama, odgajateljima u vrtićima i svim ostalima koji provode aktivnosti u sklopu projekta Zaštita zubi.

oralno zdravlje zubi zdravlje