Obećavajuća ekipa Mladog rudara

Obećavajuća ekipa Mladog rudara

24.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Rukometni klub Mladi Rudar danas je održao press konferenciju, a povodom subotnjeg  1. Kola II. Hrvatske lige Zapad,  u kojem se susreću s Rovinjom na domaćem parketu. Ovom utakmicom ujedno počinje i nova sezona 2015. / 2016. Zašto je ova utakmica važna, predsjednik kluba Patrik Franković pojašnjava: (ton – Patrik Franković). Novoj sezoni prethodile su pripreme, koje su prošle dobro i nije bilo nikakvih ozljeda, a pokazale su da, optimističan je Franković: (ton – Patrik Franković 1).

U igru je ušao jedan od ponajboljih igrača Ilija Lovrinović, u ulozi trenera-igrača, a drugi par očiju mu je, kaže Franković, dugogodišnji labinski trener Laris Mujkić.  Uz par odlaska, klub je zadržao velik broj domaćih igrača, te su dovedena i neka pojačanja.  Kovarima su se pridružili Mario Ratkajec iz Matulja, Johnny Bučaj iz Rukometnog kluba Poreč, Hrvoje Opačak iz Osijeka, Luka Vlaho kao golman te mladi Fran Mileta, za kojeg je Franković kazao da već pokazije izrazitu mirnoću.

U prvih par kola, Rukometni klub Rudar ne može računati na Gruičića, a u odnosu na prošlu sezonu u ekipi više nisu Matija Božić, Davor Badurina, Anthony Jurman te, zbog odlaska na fakultet, Alexander Lazar i Mauro Paliska. Franković je ponovio kako je 1. B Liga cilj i velika je odgovornost na igračima jer će se ova sezona odraziti i na one nadolazeće. „Zvijezda vodilja nam je atmosfera koju smo imali na utakmicama protiv KTC-a iz Križevaca te Metkovića“, zaključio je predsjednik kluba Patrik Franković.

Ilija Lovrinović potvrdio je Frankovićeve želje, a o ekipi je rekao: (ton – Ilija Lovrinović). Jedini manjak priprema je, kazao je Lovrinović, to što nismo imali neku jaču utakmicu, ali zadovoljan je stanjem u klubu: (ton – Ilija Lovrinović 1). Igrač Domagoj Perlić naglasak je stavio na nadolazeću utakmicu protiv Rovinja: (ton – Domagoj Perlić). Od novih igrača na press konferenciji bio je prisutan Mario Ratkajec  iz Matulja: (ton – Mario Ratkajec). „U klubu je izvrsna atmosfera, stoga smatram da možemo pobijediti Rovinj“, rekao je Ratkajec te nadodao kako se u Rudaru puno bolje radi u odnosu na njegov prijašnji klub Matulji.

 

 Klub ima i novi, vrlo intrigantan plakat, a prikazuje golog igrača, koji je satkan od fotografija igrača Rudara, a poruka je „Svi smo jedno tijelo,odnosno jedan tim“, pojasnio je Patrik Franković. Utakmica protiv Rovinja igra se u subotu u labinskoj sportskoj dvorani, s početkom u 20 sati. Kažimo i da sve ulaznice ulaze u bubanj za nagradnu igru na poluvremenu utakmice, a nagrada je reprezentativni dres Luke Stepančića.

rk mladi rudar sport patrik franković ilija lovrinović