[OBAVIJEST] Zbog najave lošeg vremena 1. Festival kvarnerskog škampa prebačen za 21. svibnja 2016. godine

[OBAVIJEST] Zbog najave lošeg vremena 1. Festival kvarnerskog škampa prebačen za 21. svibnja 2016. godine

11.5.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Najavljena gastro manifestacija Festival kvarnerskog škampa koja se trebala održati ove subote 14. svibnja 2016. godine u vrijeme održavanja 11. regate Labinske republike, odgađa se zbog najave lošeg vremena.


Ista će se održati vikend kasnije, u subotu 21. svibnja 2016. godine na rivi u Rapcu.


Festival započinje u 17 sati, a predviđeno trajanje je do 21 sat.
Na Festivalu labinski ugostitelji spravljati će jela od kvarnerskog škampa po promotivnim cijenama. U pripremi jela koristiti će se isključivo kvarnerski škamp ulovljen od strane lokalnih ribara, članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba". Osim ugostitelja, na Festivalu kuhati će i učenici srednje škole Mate Blazine iz Labina.

 

Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala kupnjom čaše po cijeni od 20 kn moći će kušati lokalna vina nagrađenih vinara. Svojim vinima predstaviti će se Goran Baćac, Lari Juričić, Vinogradi san Martino - Miljenko Vretenar i Romeo Licul, a maslinovim uljem William Negri.
Organizator Festivala kvarnerskog škampa je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba" (LAGUR „Alba"), osnovana sa ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. Događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
Dođite i degustirajte delicije sa svježim kvarnerskim škampima izravno iz mreža naših lokalnih ribara!ž

 

PR

 

 

 

 

 

obavijest festival kvarnerskog škampa ribari lokalna akcijska grupa u ribarstvu lagur alba lagur