[OBAVIJEST] Zamućenje vode na širem području Labinštine - prokuhavajte vodu!

[OBAVIJEST] Zamućenje vode na širem području Labinštine - prokuhavajte vodu!

24.11.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Labinski Vodovod obavještava javnost, cijenjene potrošače, nadležna tijela i ustanove da je zbog obilnih padalina u količini od 190 l  u razdoblju od 24 sata došlo do zamućenja izvorišta F. Gaja-Kokoti i tehničkog problem na cjevovodu Rakonek – F. Gaja što je imalo za posljedicu zamućenje vode u vodovodnoj mreži.

Dana 24.11.2022. parametar mutnoće: na području grada Labina; Nove zgrade, Kature, Kapelica, Breg, Salakovci, Industrijska zona Vinež, Viškovići (Vinež), Marciljani,

područje općine Sv.Nedelje; Idustrijska zona Dubrova te područje Martinski i Snašići

na područje općine Raša: Brgod, Štalije i Macarini i Kunj

područje općine Kršana: Potpićan, Boljevići, Lazarići i Blaškovići

iznosi od 4,7 NTU - 8 NTU i prelazi maksimalno dozvoljenu vrijednost od 4 NTU sukladno Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN56/13, 64/15, 104/17, 115/18, 16/20) i pripadajućem Pravilniku. Ostali mikrobiološki i kemijski parametri zdravstvene ispravnosti su u skladu s Pravilnikom.

S obzirom na navedeno preporuka potrošačima je prokuhavanje vode prije konzumacije, a  može se  koristiti za sanitarne potrebe.

Trend mutnoće na izvorištima je u padu, a Vodovod Labin provodi mjere ispiranja na terenu i otklanjanja tehničkih problema u svrhu normalizacije vodoopskrbe.

Vodovod Labin kontinuirano prati stanje vodoopskrbe i poduzima potrebne i propisane mjere ,a o svim promjenama stanja javnost , potrošači te nadležna tijela i ustanove bit će pravovremeno izvješteni. Ovoj obavijesti prilažemo i stručno mišljenje ZZJZIŽ o navedenom prekoračenju indikatorskog parametra mutnoće. Službe Vodovoda Labin kontinuirano se provode mjerenja i za ostatak vodoopskrbnog područja te će se nova obavijest objaviti nakon dobivenih rezultata.


foto: rawpixel, free

zamućenje vode voda vodovod labin