Obavijest o evidenciji nekretnina na području Grada Labina

Obavijest o evidenciji nekretnina na području Grada Labina

19.8.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Sukladno članku 40. Zakona o lokalnim porezima (Narodne novine broj 115/16) jedinice lokalne samouprave obvezne su tijekom 2017. godine ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i o poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine do 15. prosinca 2017. godine. 

Iako je najavljena odgoda primjene poreza na nekretnine, jedinice lokalne samouprave dužne su ustrojiti evidenciju o nekretninama. Grad Labin raspolaže podacima na temelju kojih je do sada utvrđivana komunalna naknada, te se obavještava građane da će krajem kolovoza i početkom rujna djelatnici Grada na terenu obavljati popisivanje i mjerenje nekretnina, a sve kako bi se ažurirali podaci o stanju nekretnina na području Grada Labina.

Sukladno navedenome, djelatnici Grada Labina će u utorak, 22. kolovoza 2017. godine u vremenu od 9,00 do 14,00 sati terenski prikupljati podatke za izradu navedene evidencije i to u Ulici Marcilnica od kućnog broja 26 do kućnog broja 59. Nadalje, tijekom kolovoza i rujna nastaviti će se terensko prikupljanje podataka i u slijedećim ulicama: Istarskih narodnjaka, Viktora Cara Emina, Pulska, Istarske divizije, Opatijska, Pazinska, Mate Balote, Katuri, Senari, Matija Vlačića, Šćiri, Stjepana Konzula Istranina, Matije Grpca, te Vergilijev uspon.


Grad Labin pravovremeno će obavještavati vlasnike/korisnike nekretnina na području Grada Labina o dinamici terenskog prikupljana potrebnih podataka.

Pozivaju se vlasnici / korisnici nekretnina na suradnju,  na način  da pripreme važeće građevinske dozvole i projekte kako bi se što točnije  preuzeli potrebni podaci. U slučaju da vlasnici/ korisnici nekretnine nisu u navedeno vrijeme u mogućnosti biti nazočni, upućujemo molbu da se jave na 052/866-835 ili osobno na adresu Titov trg 11, 52220 Labin, Upravni Odjel za komunalne djelatnosti Grada Labina, III kat, soba 34, zbog utvrđivanja termina u svezi izrade navedene evidencije.

 

porez nekretnine porez na nekretnine