Obavijest o akciji sakupljanja otpada pod nazivom „Ek(o)ršan“ i sloganom „bolja okolina, bolji život“.

Obavijest o akciji sakupljanja otpada pod nazivom „Ek(o)ršan“ i sloganom „bolja okolina, bolji život“.

19.4.2023. // Kršan.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, ove subote 22.4.2023. godine u Općini Kršan po prvi se put organizira zanimljiva akcija sakupljanja otpada pod nazivom „Ek(o)ršan“ i sloganom „bolja okolina, bolji život“.

Akcija sakupljanja otpada bit će organizirana na ukupno tri lokacije, s naglaskom na one uz more kako bi se uoči početka nove turističke sezone osigurale što uređenije i ljepše vizure na ovim za lokalne žitelje i turiste vrlo atraktivnim lokacijama.

Lokacije na kojima će se provesti eko-akcija su sljedeće: šetnica u Plomin Luci i tri plaže, plaže Copacabana, Bobina i  Brestova te je predviđeno i čišćenje putova do samih plaža.

Svi koji se žele odazvati akciji mole se da se prijave do petka 21.4. do 12 sati na mail opcina-krsan@pu.t-com.hr radi što bolje organizacije, a sve sudionike očekuje i okrjepa, odnosno sendviči i piće.

Okupljanje započinje u 8:30 sati na sljedećim lokacijama:

1. Plaža Copacabana (uključujući i šetnicu)

2. Plaža Brestova

3. Vidikovac (polazak putem prema plaži Bobina)

dok se polazak na lokacije previđene za čišćenje čišćenja planira u 9.00 sati.

Završetak akcije predviđen je oko 11.00 sati, kada će se svi sudionici okupiti u Plomin Luci ispred konobe Porat na prigodnoj okrjepi.

 

POTREBNI REKVIZITI:

·         Rukavice

·         Grablje

·         Vile

·         Kosiri

·         Ostali alati

 Osim što će se kroz aktivnosti čišćenja okoliša konkretno doprinijeti stvaranju zdravijeg i za život kvalitetnijeg i ugodnijeg okruženja, ova je akcija osmišljena i kao aktivnost u koju se želi uključiti čim više dionika iz lokalne zajednice te tako poticati sinergiju i zajedništvo.

Organiziranjem ove akcije Općina Kršan kao organizator i Turistička zajednica Općine Kršan kao suorganizator također žele istaknuti svoju opredijeljenost za održivi razvoj i afirmirati se kao sredina koja njeguje svoju prirodnu baštinu te sve one vrijednosti i resurse koji ovo područje čine posebnim i atraktivnim, a sve na boljitak stanovništva.

ekološka akcija ekologija čišćenje