Obavijest: Noćas zatvaranje prometa u tunelu Učka

Obavijest: Noćas zatvaranje prometa u tunelu Učka

25.11.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Noćas će se u tunelu Učka ispitivati sustav ventilacije. Ispitivanje se vrši posebnim požarnim testovima, koji će se provoditi u noćnim satima, i to od ponoći pa sve do 4,30 sati, uz povremenu potpunu obustavu prometa.

Potpuno zatvaranje tunela Učka za promet bit će od pola noći do 0,30 sati, potom od 1 do 1,30, 2 i 2,30 te 3,30 do 4 sata. U intervalima između testova promet će biti reguliran naizmjeničnim propuštanjem vozila svakih 15 minuta.

U Bina-Istri, koja upravlja Ipsilonom, ističu da je sustav ventilacije od iznimne važnosti za propisanu kvalitetu zraka unutar tunela i radi potrebe uklanjanja dima u slučajU incidenta.

U tunelu Učka, koji je u funkciji već gotovo 30 godina, do sada nije došlo ni do jednog težeg incidenta, čemu je pridonijelo i uvođenje najmodernije tehnologije.

Uz radio sustav u tunelu, sustave dojave požara i rasvjete te video sustav popraćen automatskom dojavom incidenata, početkom 2010. dovršena je obnova svjetleće signalizacije. Da bi se održao visoki standard ovih sustava nužna su povremena ispitivanja i vježbe. (A. P.)

tunel učka radovi promet obavijest