Obavijest: Nastava u Srednjoj školi Mate Blažine započinje u utorak

Obavijest: Nastava u Srednjoj školi Mate Blažine započinje  u utorak

12.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Redovna nastava u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu nastavit će se u utorak po uobičajenom rasporedu, navodi se u priopćenju upućenom učenicima i zaposlenicima, kojega su potpisali Mladen Dušman, pročelnik Županijskog odjela za obrazovanje i ravnatelj škole Čedomir Ružić.

Nakon što su u petak 10. listopada učenici Srednje škole Mate Blažine odbili ići na nastavu zbog opasnosti od padanja stropova, a nastavnici ih u tome podržali, Školski odbor je na sastanku sa županijskim pročelnikom za prosvjetu Mladenom Dušmanom odlučio da se ovoga vikenda pozovu stručnjaci koji će procijeniti statiku školske zgrade. Koji je za Radio Labin dao izjavu: (Prilog Mladen Dušman).

 

Podsjetimo, u četvrtak 9. listopada prije podne urušilo se nekoliko metara stropa Srednje škole Mate Blažine, ali srećom bez ikakvih posljedica za učenike, s obzirom da se to dogodilo za vrijeme nastave.

 

Ovo je četvrto urušavanje stropa, te je sazvano u Vijeće učenika Srednje škole, nakon što su se učenici spontano počeli okupljati na igralištu kraj škole, umjesto da idu na nastavu.

 

Uz stropove, problem ove 61 godinu stare škole su i dotrajali parketi, sanitarni čvorovi, namještaj, instalacije i didaktička oprema. Na nužne popravke u lijevom te tri stropa u desnom krilu zgrade ljetos je utrošeno oko 80 tisuća kuna.

Vijest su prenijeli i drugi mediji pod naslovom: "Sramota u Labinu: U školi se urušava strop i pada žbuka", ili "Učenici se izborili za igurne učionice"

 

 

Nakon burnog reagiranja labinskih srednjoškolaca posebna je stručna ekipa utvrdila da nije ugrožena međukatna konstrukcija, uz zaključak da se do ponedjeljka sanira mjesto pada žbuke, da bi nakon toga odmah započela sanacija spornih stropova u nekim učionicama.

Ti će radovi trajati nekoliko tjedana, što dovoljno govori o razmjerima opasnosti, ali i konačnoj spremnosti da se labinskim srednjoškolcima omogući sigurno pohađanje nastave. Za to se vrijeme, kako se navodi u priopćenju, nastava neće prekidati, već će “biti organizirana nastava u drugim prostorijama škole“, čime je, izgleda, odbijena mogućnost da se ona u poslijepodnevnim satima održava u ovdašnjim osnovnim školama

 

Foto: 24 sata

 

 

 

 

 

 

SŠ Mate Blažina strop urušavanje prekid nastave nastava Čedomir Ružić Vijeće učenika Mario Gigović Mladen Dušman popravak rekonstrukcija