Stampar M - Stampar

[Obavijest] Počinje izgradnja glavnog cjevovoda vodoopskrbe i polaganje elektrokablova na području naselja Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni - Mole se za sudionici prometa na oprez i razumijevanje

[Obavijest]  Počinje izgradnja glavnog cjevovoda vodoopskrbe i polaganje elektrokablova na području naselja Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni  - Mole se za sudionici prometa na oprez i razumijevanje

28.8.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Poštovani,

naši sugrađani i dragi gosti obavještavamo vas da je nakon mnogo godina iščekivanja došlo vrijeme za nastavak realizacije našeg najznačajnijeg projekta – vodoopskrbe i posljednjeg dijela naše obale, izgradnje cjevovoda na području naselja Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni.

Iz opravdanih razloga, s izvođenjem građevinskih radova (2. faza) transportnog cjevovoda do CRNI  će započeti tijekom turističke sezone, pa Vas molimo za razumijevanje, pojačan oprez, poštivanje postojeće privremene prometne signalizacije te korištenje zaobilaznih pravaca kao što je to prikazano na karti u prilogu ove obavijesti.

 

 

Poštovani, sugrađani, dragi gosti, turisti, iznajmljivači, obavještavamo vas da, započinju radovi na realizaciji vrlo značajnog projekta za našu općinu a to je izgradnja glavnog cjevovoda vodoopskrbe za područje Škrokoni-Crni-Drenje-Ravni.


Istovremeno se započinje sa radovima na podzemnoj postavi kabela struje srednjeg napona u dužini 2100 metara, i to prema Crni i Drenju. Ti građevinski radovi se odvijaju istovremeno sa radovima za vodoopskrbu.
Svjesni smo da se radovi održavaju za vrijeme turističke sezone ali radi izuzetne važnosti i rokova realizacije prisiljeni smo da se sa ovim radovima započne, jer u protivnom se ovi značajni projekti neće realizirati. U ovom trenutku u ovom dijelu općine Raša boravi preko 2000 turista.


Pozivamo sve građane, turiste, putnike i posjetitelje našega kraja da budu strpljivi, oprezni i poštuju znakove prometovanja, koje će biti otežano.


Ova dionica je jedina dionica u Istri koja nema reguliranu vodoopskrbu, gdje se dosad pitka voda vozi cisternama, a ljudi imaju šterne za minimalnu kućnu upotrebu.


Do sada je dovršena prva faza u dužini 1,7 km,odnosno utrošeno je 1.000.000,oo kuna u toku su radovi na dužini 4,5 km što iznosi 3,800.000,oo kuna a preostaje do kraja godine još 1,6 km / do kraja Ravni/ u što će se utrošiti još 1.100.000,oo kuna, da bi kompletna dionica cjevovoda do Ravni bila gotova. U ovoj godini će se ukupno investirati na vodoopskrbi u tom dijelu općine Raša, 5.900.000,oo kuna. Time projekt nije dovršen, već se slijedeće godine nastavlja sa radovima izgradnje vodosprema /tri vodospreme/, i na gradnji cjevovoda do naselja, kuća u naseljima Ravni, Drenje, Pribeli, Crni, i dijela Marine. Tada preostaju neka manja naselja ali u biti time se rješava „rak rana" općine Raša i Labinštine ali i Istre, za koju možemo slobodno reći da je obala Istre riješena vodoopskrbom.

Nosioc ovog projekta je Vodovod Labin d.o.o.


Istovremeno, makar sa malim zakašnjenjem se izvode radovi HEP-a Elektroistre, na istoj trasi, dakle do Ravni, na podzemnom polaganju 20 Kw elektrokabla , srednjeg napona, kao potreba za kvalitetnijim napajanjem strujom toga kraja. Investicija HEP-a do Drenja iznosi 1.400.000,oo kuna a do Ravni, /nastaviti će se radovi do Ravni/ daljnjih 2.500.000,oo kuna što ukupno podzemno polaganje elektro kabla iznosi 3.900.000,oo kuna.


Do kraja godine za vodoopskrbu i elektro radove u općini Raša, utrošiti će se 9.800.000,oo kuna.
Još jednom molimo sve građane, goste i sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje jer se ovim investicijama stvaraju bolji uvjeti razvoja ovoga kraja.

 

 

Načelnik općine Raša;
Josip Pino Knapić

 

rasa.hr

 

 

 

 

 

 

vodovod općina raša struja hep radovi ciojevi ravni škrokoni drenje promet regulacija prometa obavijest promet