Novi župnici u župama Labinštine

Novi župnici u župama Labinštine

15.7.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Biskup Porečko i Pulske biskupije monsinjor dr. Dražen Kutleša donio je dekrete o razrješenju i imenovanju župnika u više istarskih župa, pa tako i u župama na Labinštini. Novog župnika dobit će župe u Čepiću, Brdu i Kršanu. Naime, župnim upraviteljem župa Presvetog Trojstva u Čepiću, sv. Jurja mučenika u Brdu i sv. Antuna opata u Kršanu imenovan je velečasni Josip Peteh, koji je dosad služio u Karojbi, Rakotulama i Motovunskim Novakima.

Dosadašnji župnik u Čepiću, Kršanu i Brdu velečasni Dragutin Petrović imenovan je župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Šušnjevici i župnim vikarom župa sv. Jurja mučenika u Plominu i sv. Hardijana mučenika u Kožljaku.

Velečasni Aleksandar Petrović je razriješen službe župnika župe u Šušnjevici i imenovan tamošnjim župnim vikarom. Župnim suradnikom u župama Rođenja Blažene Djevice Marije u Labinu Gornjem, sv. Barbare djevice i mučenice u Raši, Presvetog Trojstva u Nedešćini, sv. Martina u Svetom Martinu i sv. Ivana i Pavla u Šumberu imenovan je velečasni Jeronim Jokić.

S Labinštine odlazi velečasni Carlos Artur Fonseca Farfan, koji je razriješen službe župnog vikara u župama u Labinu Gornjem, Raši, Nedešćini, Svetom Martinu i Šumberu. Biskup ga je imenovao župnim vikarom za župe u Filipanima, Hreljićima, Marčani i Loborici.

Porečko-pulski biskup monsinjor Dražen Kutleša mladomisnika Želimira Bagavca, koji je nedavno mladu misu služio u rodnom Labinu, imenovao je župnim vikarom župa Marijina Uznesenja u Buzetu, Presvetog Trojstva u Brestu, sv. Roka u Črnici, sv. Mateja apostola u Slumu i sv. Jurja mučenika u Sovinjaku.

 

 

želimir bagavac jeronim jokić župnik josip peteh dražen kutlača katoličanstvo