Novi labinski pročelnik Borjan Batagelj: Vrijeme je za izradu nove kulturne strategije Grada Labina

Novi labinski pročelnik Borjan Batagelj: Vrijeme je za izradu nove kulturne strategije Grada Labina

25.6.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Najveći fokus staviti ću na djecu i mlade * Prošli je tjedan pokrenut otkup rabljenih udžbenika za labinske učenike viših razreda osnovne koji je naišao na izrazito pozitivne reakcije roditelja

Borjan Batagelj, tridesetosmogodišnji diplomirani psiholog s 14 godina radnog iskustva, uglavnom u marketingu, elektroničkim medijima, kreativnim, komunikacijskim i informatičkim tvrtkama kao jedini kandidat izabran je na mjesto pročelnika novoustrojenog Odjela za društvene djelatnosti u labinskoj gradskoj upravi. Rodom je iz Opatije, a u Labinu živi nešto više od sedam godina. Oženjen je i otac trogodišnje djevojčice. Mlađim Labinjanima poznat je kao bas gitarist u bivšem indie rock bendu Orange strips. Kaže kako je politički neangažiran i stranački neopredijeljen.

- Mogao bih reći da već godinama "koketiram" s mnogim segmentima društvenih djelatnosti. Posljednjih godina profesionalno sam nerijetko bio vezan, izravno ili neizravno, uz gradske projekte koji spadaju u nadležnost društvenog gradskog odjela. Pet sam godina član projektnog tima Labin Art Republike, a također sam aktivno sudjelovao u projektima revitalizacije i promocije labinske nezavisne glazbene scene. S kulturom i kreativnim djelovanjem imam doticaj i kroz petnaest godina bavljenja glazbom, kaže pročelnik Batagelj te dodaje da uzore u školstvu vidi u Finskoj, u informatizaciji u Estoniji, kod socijalnih pitanja čitavoj Skandinaviji, a u kulturu i umjetnost u Velikoj Britaniji. No, za realizaciju projekata najvažnije je pitanje novca koji je ograničen. (Branko BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


natječaj pročelnik borjan batagelj upravni odjel za društvene djelatnosti kultura strategija razgovor karijere