Novi Labin: Dan žena / Koncert & izložba @ KuC Lamparna

Novi Labin: Dan žena / Koncert & izložba @ KuC Lamparna

3.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Otvorenje izložbe ‘Fraktali’ labinske multimedijalne umjetnice Sanje Švrljuga. Radi se o novim radovima nastalim tijekom 2008.g., mahom kombinacije anamorfotički preobraženih referencija na povijest umjetnosti – od Boticcellija do Warhola i tradicije film noira, trilera, Pulp Fiction''''s – iskorištenih kao art sirovine u printevima na platnu, uz slikarske intervencije autorice. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Branko Cerovac.

 

KuC ''Lamparna'', 07.03.2009. u 21:00 - izložba ''Fraktali''

 

te od 22:00 koncert: 

Diyala je MC-pjevačica iz Varaždina, palestinskog porijekla. Dio svog djetinjstva i mladosti provela je u New Yorku gdje je otkrila ljubav prema hip-hop glazbi. Prve glazbene korake je napravila u hard-core bandovima Plag i Manny''''s Insane, te zagrebačkom bendu Pure Stems Pack.
2002. godine zajedno s DJ Ain''''tuneom i NMC-em osniva kolektiv Tristosixty kojem je cilj promocija hip-hop kulture. Prvo su organizirali hip-hip partyje, a nakon toga pokreću prvu varaždinsku hip-hop radijsku emisiju, te rade svoju glazbu i beatove.


Prvi put se široj publici predstavila nakon gostovanja na drugom albumu Ede Maajke No Sikiriki'' pjesmom DOWN. Surađivala je i s future jazz/broken beat duom Eddy Meets Yannah. 2006. godine bila je nominirana za najboljeg novog izvođača i nagradu Zlatna Koogla.


2007. dobila je ponudu za rad s N.Y. izdavačem NoDisk records koja nakon godinu dana završava raskidom ugovora, no Diyala i dalje ne posustaje na objavi dugo očekivanog albuma RAPSTRACT, koji konačno izlazi krajem 2008.g. (izdavač CPZ Records, Slovenija) i zahvaljujući kojem je ove godine ponovno nominirana za Zlatnu Kooglu, u kategoriji najboljeg ženskog izvođača godine.

 


Nakon niza godina Diyalinih vrlo zapaženih nastupa i bogatog iskustva na sceni, publika u KuC-u ‘Lamparna’ imati će priliku čuti nešto zaista drugačije! www.diyala.org & www.myspace.com/diyala11
Support MCs: $CRILLA feat. ANAMARIA (Pula) & MC KILLAH feat. STELLA (Poreč).

 

Novi Labin sanja švrljuga diyala koncert fraktali KuC Lamparna