Novi generalni konzul Republike Italije posjetio Grad Labin

Novi generalni konzul Republike Italije posjetio Grad Labin

28.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika, Federika Mohorović Čekada upriličili su danas prijem za novog generalnog konzula Republike Italije u Hrvatskoj, Davidea Bradaninija.

Prijemu, koji je održan u prostorijama Grada Labina, prisustvovali su i Marin Corva, izvršni predsjednik Talijanske unije iz Rijeke te Daniela Mohorović, predsjednica Zajednice Talijana “Giuseppina Martinuzzi” iz Labina.

Nakon održanog razgovora u gradskoj upravi, delegacija je posjetila i jednu od tri najbolje Poslovne zone u Hrvatskoj, onu u Vinežu te su Konzulu predstavljene talijanske tvrtke koje tamo djeluju.

Posjetili su Carel Adriatic, u kojem je domaćin, član uprave Raffaele Rossi, prezentirao uspješno poslovanje od početaka do danas, pohvalio suradnju s Gradom i istaknuo spremnost na daljnje aktivnosti za dobrobit lokalne zajednice. Katarina Milevoj, članica uprave Bibetech-a, predstavila je planove oko novih zapošljavanja, ali i najmodernije oblike tehnologije u njihovoj proizvodnji.

S obzirom na trend zapošljavanja u Labinu, gradonačelnik Glavičić istaknuo je da je u izradi pilot projekt po kojem bi labinski gospodarstvenici gradili stambene zgrade za svoje radnike, a Grad bi mogao ustupiti zemljište u tu svrhu, što bi bio inovativan projekt i jedinstven u Hrvatskoj.

Uslijedio je i posjet netom obnovljenom Malom kazalištu, popularnom Circolu, u kojem je u tijeku završno čišćenje nakon radova koji su se, u nekoliko faza, izvodili pune dvije godine. Konzula su upoznali s bogatom poviješću ovog vrijednog kulturnog zdanja, jednog od dva najljepša kazališta na Jadranskoj obali, ali i sa visinom uloženih sredstava kroz dvije godine u obnovu, koju su zajednički financirali Grad Labin, Talijanska unija te gospodarstvenici iz Poslovne zone Vinež.

Prilikom obilaska, Corva je najavio da će Talijanska unija sa 140 tisuća kuna sufinancirati kompletnu zamjenu prozora Malog kazališta i sjedišta Zajednice Talijana kao i obnovu sanitarnog čvora unutar sjedišta Zajednice.

Za kraj današnjeg, prvog službenog posjeta Gradu Labinu konzul je posjetio i hotelski kompleks Maslinica u Rapcu.

italija generalni konzul davide bradanini valter glavičić federika mohorović čekada