Novi foji povučeni iz prodaje

Novi foji povučeni iz prodaje

3.2.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Shodno zabrani Općinskog suda u Labinu, koja im je dostavljena u ponedjeljak, distributeri su jučer povukli iz prodaje osamdeset i prvi broj mjesečnika Novi foji. Privremenu mjeru zabrane distribucije i prodaje ovog lista, pod prijetnjom kazne od 50 tisuća kuna, sud je donio 28. siječnja na traženje Nenada Čakića, bivšeg urednika lista, i Eleonore Vlačić, također članice bivšeg uredništva, koja se smatra vlasnicom prava na list.

 

Zahtjev su podnijeli nakon što se novina pojavila u prodaji 27. siječnja, što je bilo u suprotnosti s privremenom mjerom izdavanja i tiskanja koju je Općinski sud 25. siječnja odredio izdavaču, Labinskoj tiskari. Vlasnik i direktor tiskare Dušan Matijašević kaže da je u trenutku donošenja te mjere novina već bila tiskana, a zabrana se nije odnosila na distribuciju i prodaju.

 

Također tvrdi da mu druga privremena mjera nije dostavljena pa nije imao razloga list povući s kioska. To su učinili ostali distributeri. Spor je nastao nakon što je u prosincu uredništvo dalo kolektivni otkaz i pod tvrtkom Vlačić & Čakić započelo izdavati mjesečnik Naši foji, koji je također namijenjen Labinštini. Matijašević je odlučio nastaviti izdavati Novi foji, smatrajući da je tiskara vlasnik prava na njih. (R. S.)

 

naši foji privremena mjera zabrana dušan matijašević dean čakić nenad čakić eleonora vlačić novi foji mediji tiskani mediji