Nove hale na Dubrovi

Nove hale na Dubrovi

16.10.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na rubu industrijske zone na Dubrovi, kod samog skretanja za sela Santalezi i Sveti Martin, odnosno Nedešćinu, postavljaju se nosači budućeg prodajnog salona poznatog labinskog prodavača namještaja Vezo commerce, doznali smo od Elija Stepančića, pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedelja. Kako je rekao, na istom bi se mjestu uskoro trebalo početi graditi i skladište tvrtke za prodaju građevinskog materijala Alkes.
U posljednjih desetak godina intenzivno se gradi u ovoj industrijskoj zoni, a budući da Općina Sveta Nedelja na tom području više nema vlastitog zemljišta, što onemogućava poticanje malog poduzetništva, nedavno je na Općinskom vijeću usvojena odluka o otvaranju nove poduzetničke zone. Radi se o državnom zemljištu na površini od osam hektara u blizini mjesnog groblja u pravcu sela Santalezi. Lokacija se nalazi u Prostornom planu uređenja prostora Općine Sveta Nedelja, postoji zanimanje za ulaganje, a kako nam je izjavio Stepančić, na vrijeme su obavljene sve predradnje za dobivanje zemljišta od države.
Nova poduzetnička zona bit će opremljena kompletnom infrastrukturom, za što se očekuje financijska potpora države i Županije.

Dubrova gospodarstvo industrija Labin Nedešćina