Nova stranica u komunikaciji između Rockwoola i SIK-a

Nova stranica u komunikaciji između  Rockwoola i SIK-a

10.8.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nedavno je u Rockwoolu održan sastanak između predstavnika tvornice i SIK-a. Sastanku su prisustvovali Bruno Bulić, predsjednik SIK-a, Marina Cvitićvoditeljica labinskog ureda SIK-a, Esad Huskić, sindikalni povjerenik u Rockwool Adriaticu, Alberto Petro, direktor ljudskih potencijala i financija, Luca Valenti, zadužen za odnose sa sindikatima i Smiljana Hrvatin Jugovac, voditeljica ljudskih potencijala u Rockwool Adriaticu. 

Obje strane složile su se kako dosadašnja suradnja socijalnih partnera nije bila adekvatna, te da obje strane moraju uložiti napora da se prevladaju dosadašnji problemi i krene novim putem komunikacije koji će se temeljiti na međusobnom povjerenju.  

''''Kvalitetna i konstruktivna komunikacija je neophodna. Cilj nam je isti, a to je dobrobit radnika i radni uvjeti na visokoj razini. Vjerujemo da je upravo ovaj sastanak početak novog zajedničkog puta kojim smo krenuli'''' rekao je Alberto Petro, direktor ljudskih potencijala i financija. 

''''Naš je cilj, kroz socijalni dijalog, dugoročno očuvati odnosno poboljšati prava svih zaposlenih. SIK se zalaže za opstanak tvornice i svakog radnog mjesta u njoj, za pravedne plaće radnika koje će biti ekvivalent poslovanja Društva i doprinosa radnika i što bolje uvjete rada, naravno uz poštivanje svih propisa'''', naglasio je Bruno Bulić, predsjednik SIK-a.  
 
 

Naglašeno je kako su rezultati poslovanja još uvijek negativni, iako se u posljednjih mjesec dana situacija postupno poboljšava budući da na tržištu raste potražnja za kamenom vunom. Između ostalog, na sastanku se raspravljalo o smjernicama i planiranom tijeku pregovora o kolektivnom ugovoru. Dogovoreno je da  će Rockwool  u rujnu predstaviti prijedlog kolektivnog ugovora, s obzirom da Kolektivni ugovor predložen od strane Sindikata za poslodavca nije bio prihvatljiv u takvom obimu. Finalna bi se verzija dogovorila do konca godine. 

Raspravljalo se i o mogućnosti kontinuiranog pretvaranja ugovora na određeno vrijeme u ugovore na neodređeno vrijeme. 

Oba socijalna partnera sastanak su završili s jakom vjerom u dobronamjernost obiju strana i pozitivnu, učinkovitu suradnju u budućnosti.  
 
 

    Rockwool Adriatic Potpićan                                         Sindikat Istre i Kvarnera

               Uprava Društva                                               Voditeljica ureda SIK-a

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Marina Cvitić

rockwool marina cvitić potpića bruno bulić sik sinkikat esad huskić