Stampar M - Stampar

Nova Filipovićeva peticija protiv Golje

Nova Filipovićeva peticija protiv Golje

26.8.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Vilim Filipović, samozvani predstavnik dvjestotinjak obrtnika koji su lani potpisali peticiju za smjenu predsjednika i tajnika Udruženja obrtnika Labin, najavio je da će danas na Trgu labinskih rudara prikupljati potpise na peticiju kojom od nadležnog državnog odvjetništva i MUP-a te ostalih državnih institucija zahtijeva da u Udruženju "brzo i učinkovito rade svoj posao".

 

Akciju temelji na tvrdnji da je tajniku Arduinu Golji četverogodišnji mandat istekao krajem prošle godine pa je trebao biti proveden javni natječaj za to radno mjesto, umjesto što mu je 18. ožujka Upravni odbor dao povjerenje na još četiri godine. Filipović je od Državnog inspektorata 6. kolovoza zatražio nadzor, koji je dva dana kasnije obavila viša inspektorica rada Nada Lisac. Njeno izvješće smatra dokazom o nezakonitom radnjama u Udruženju, premda se to iz teksta ne može zaključiti. Naime, inspektorica kaže: "Odredbom članka 42. Statuta udruženja obrtnika propisano je da tajnika Udruženja imenuje i razrješava Upravni odbor na prijedlog predsjednika te da se tajnik imenuje na rok od četiri godine i može se ponovno imenovati."

Na kraju dopisa koji je poslao novinarima stoji da će labinski obrtnici, "ako do početka rujna institucije pravne države u Istri napokon ne budu počele raditi svoj posao", fizički zaposjesti sjedište Udruge "do konačnog generalnog rješenja cjelokupne ove problematike".

 

R.S.

Vilim Filipović peticija Arduino Golja udruga obrtnika mediji HOK Labin udruženje obrtnika labin