Nogometaši Rudara čekaju isplatu

Nogometaši Rudara čekaju isplatu

21.7.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Iako je za jučer bio najavljen početak priprema seniorske momčadi nogometnog kluba “Rudar” za novu sezonu, to se ipak nije dogodilo. Igrači “Rudara” naime prije početka treniranja ultimativno zahtijevaju isplatu honorara za dva mjeseca, ožujak i travanj, dok isplatu za svibanj očekuju do početka prvenstva.

 

S druge strane, trojac na čelu “Rudara” - Buršić, Modrušan i Čakić - iznos za dva mjeseca nije uspio osigurati pa je pokušao s igračima naći zajednički jezik da bi ipak sve počelo na vrijeme.

- Ponudili smo igračima isplatu 50 posto dugovanja do početka priprema, a s obzirom da je situacija teška, zatražili smo i da drugu polovicu duga igrači jednostavno zaborave, iz ljubavi prema klubu, jer ruku na srce, bit će izuzetno teško naći ta sredstva.

Igrači su to odbili i ostali pri svom stavu pa pripreme nisu počele na vrijeme, ali nadam se da ćemo do kraja tjedna ipak pronaći neko rješenje da bi se normalno krenulo u trenažni proces, rekao je Nenad Čakić, član privremenog vodstva kluba. U cjelokupnoj situaciji najteže je svakako treneru Valdiju Šumbercu, koji još ne zna kada će i s kime započeti pripreme. Usto, Šumberac je zatražio da mu pomoćni trener bude Franko Ćupić, no vodstvo kluba nije donijelo nikakvu odluku po tom pitanju. Situacija je zamršena i teško je predvidjeti što će se dalje dešavati. Sigurno je da su ovoga puta igrači stali čvrsto iza svojih stavova i nisu prihvatili nikako.

Istarski sport

 

 

nk rudar nogomet franko čupić