Noćni klub na ulazu u grad?

Noćni klub na ulazu u grad?

28.11.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN - Poglavarstvo je na jučerašnjoj sjednici odlučilo raspisati urbanističko-arhitektonske natječaje za idejna rješenja sjevernog ulaza u Labin te Doma za starije i nemoćne koji će se graditi blizu Doma zdravlja.
Na ulazu u grad iz pravca Rijeke, gdje je ovih dana otvoren trgovački centar Mercator, predviđena je poslovno-trgovačka zona. Prema programu koji je izradio Zavod za urbanizam zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta, na pet će se hektara ona dopuniti sličnim sadržajima, između ostalog, i centrom za noćnu zabavu mladih, dok se na preostalih devet hektara »labinske livade« planira osigurati infrastruktura za prigodne sajmove i slične manifestacije te rekreaciju.


- Na arhitektima je da osmisle i ondje uklope posebni znak koji bi trebao postati logotip Labina te turistički infocentar, pojasnila je Anamarija Lukšić, pročelnica resornog gradskog odjela.


Dom umirovljenika bit će druge kategorije te će primati 80 stalnih i 20 dnevnih korisnika. Njegovim će se projektiranjem obuhvatiti i uređenje tamošnjih zelenih površina, odnosno parka.

I. R.

Marcilnica Kature noćni klub Mercator Anamarija Lukšić Arhitektonski fakultet Zavod za urbanizam