Noć knjige u Gradskoj knjižnici Labin: Čitateljici oprošteno 450 kuna zakasnine

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Labin: Čitateljici oprošteno 450 kuna zakasnine

24.4.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U noći knjige, održane sinoć u labinskoj Gradskoj knjižnici, petnaest građana iskoristilo je mogućnost besplatnog učlanjenja, a dvadesetak mogućnost vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine. Među njima je bila i rekorderka koja je na račun tri davno posuđene knjige uštedjela 450 kuna.

Program, koji je trajao od 18 sati do ponoći, počeo je susretom s kazališnom autoricom Lanom Bitenc. Slijedio je susret s Sandijem Krstinićem, autorom knjige "Živjeti prema emocijama", zatim projekcija filma "U tranziciji 2.0" te rasprava o njemu koju je moderirao Nenad Maljković. Za kraj su učenici SŠ Mate Blažine posjetiteljima čitali priče i pjesme za laku noć. (R. S. )

Noordungove "Priče iz orbite"

U sklopu programa Noći knjige Monte Librića sinoć je u velikoj dvorani Circola održan performans "Priče iz orbite" koji je bio posvećen pioniru austronautike rođenom u Puli - Hermanu Potočniku Noordungu. Performans je pripremio Miha Turšič iz KSEVTA, a radi se o audiovizualnoj instalaciji koja uz zvukove "svemirske tišine" i projekcije ilustracija iz Noordungove knjige "Problem vožnje svemirom" govori o ulasku u bestežinsko stanje. Tako su i najmlađi kroz ovaj atraktivan audiovizualni performans mogli doznati nešto više o Hermanu Potočniku Noordungu i njegovoj važnosti u povijesti čovjekovog osvajanja svemira. (B. V.)

 

noć knjige oprost duga gradska knjižnica labin