Noć knjige 2021. u Gradskoj knjižnici Labin - najava programa

Noć knjige 2021. u Gradskoj knjižnici Labin - najava programa

20.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Bliži nam se još jedna Noć knjige, manifestacija koja se, desetu godinu zaredom, organizira povodom  Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Jubilarna Noć knjige održat će se u petak, 23. travnja, a posvećena je temi - Ljekovita moć knjige.

Kada govorimo o knjigama, volimo ih isticati kao riznice znanja, vrelo zanimljivih priča i inspiracije. No, snaga pisane riječi očituje se i u njezinoj sposobnosti da utječe na nas, mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih, omogućuje nam susret s „drugim“, nepoznatim, razvija empatiju i suosjećanje.

U Noći knjige 2021. potičemo vas da razmišljate o ljekovitim moćima knjiga – u razdobljima društvenih i intimnih kriza, kada im se okrećemo tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Katkad će odgovori koje u njima pronađemo biti utješni, katkad uznemirujući, a neki će sigurno i duboko protresti naša temeljna uvjerenja.

Gradska knjižnica Labin, kao i prethodnih godina, uključuje se u manifestaciju programima koji su prilagođeni aktualnoj epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama te će se odvijati, uglavnom, online.

Već danas krećemo s novim ciklusom programa Prosudi i posudi!, virtualnim preporukama putem Instagrama i Facebook stranice Knjižnice. Novi citati naslonjeni na ovogodišnju temu spremni su za još jedno vaše prosuđivanje te posuđivanje, samo za vas, odabranih ljekovitih knjiga.

Za naše najmlađe u Noći knjige spremna je i nova prigodna Zoomica - Pričaonica za djecu u sklopu redovnog programa poticanja čitanja „Slušaj priču!“. Pričat ćemo i čitati o Vuku koji mijenja raspoloženja sto na sat. Veselje, tuga, uzbuđenje, ljubomora… Kako ovladati svojim osjećajima i naučiti se smiriti, otkrit ćemo zajedno u petak u 17h sati (prijave na broj telefona 852-257).

S velikim veseljem u Noći knjige predstavit ćemo vam i originalne stripove labinskih srednjoškolaca koji su nastali tijekom dvotjedne Zoom radionice izrade stripa, pod nazivom „Stripovska republika“, održane povodom obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, pod stručnim vodstvom strip autora Vibora Juhasa.

Svi posjetitelji Knjižnice moći će razgledati i izložbu nagrađenih dječjih radova s likovnog natječaja „Rudarska baština Labinštine“ realiziranog, također, povodom obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike u organizaciji Grada Labina.

U Noći knjige posebno pozivamo sve potencijalne korisnike i one kojima je isteklo članstvo u knjižnici da nas posjete i upišu se ili obnove svoje članstvo za upola manju cijenu. Akcija „Učlani se!“ s 50% popusta trajat će čitav petak, od 8 do 19 sati, i ne odnosi se na online upise ili obnove članstva. Kako bi se izbjegla nepotrebna zadržavanja na pultu, svi zainteresirani mogu unaprijed pripremiti svoju pristupnicu za upis/obnovu članstva, odnosno, istu preuzeti na mrežnim stranicama Knjižnice, ispuniti, potpisati i pri dolasku u Knjižnicu predati knjižničarkama. Podsjećamo, djeca od rođenja do polaska u 2. razred osnovne škole ostvaruju pravo na besplatno članstvo! 

Posjetite nas u knjižnici i(li) virtualno putem naših društvenih mreža i budite s nama u još jednoj Noći knjige!

U Godini čitanja - Čitajmo zajedno!  


gradska knjižnica labin labin noć knjige najava programa ljekovita moć knjige prosudi i posudi zoomica slušaj priču stripovska republika rudarska baština labinštine