NOĆ KNJIGE 2016. U GRADSKOJ KNJIŽNICI LABIN - 22. 04. 2016.

NOĆ KNJIGE 2016. U GRADSKOJ KNJIŽNICI LABIN - 22. 04. 2016.

21.4.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Manifestacija kojom potičemo  kulturu čitanja, razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu održat će se u petak, 22. travnja 2016., uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava te na Dan hrvatske knjige.

 

I ove godine, osim tradicionalnog večernjeg programa, Noć knjige imat će matineju, programe namijenjene djeci i mladima, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

 

Zašto 22. travnja?

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića, koji je toga datuma 1501. godine dovršio ep Judita.

Svjetski dan knjige i autorskih prava, proglašen 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a, obilježava se 23. travnja kao simbolični datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i IncaGarcilaso de laVega.

 

U ovogodišnjoj Noći knjige Gradska knjižnica Labin radit će do 23.00 sata!

 

Program:

Ø  Književni susret s književnicom za djecu i mlade Sonjom Smolec - predstavljanje i druženje književnice s učenicima starijih razreda osnovnih škola Labina i Labinštine. Susret počinje u 11.00 sati;

 

Ø  Bez dlake na jeziku - književni susrets književnicom Rujanom Jegers početkom u 17.30 sati;

  

Ø  Sjećanje u kadru - promocija dokumentarnog filma „Sjećanje u kadru" na temu rudarske baštine koji je rezultat istoimenog projekta, odnosno održanih filmskih radionica za djecu i mlade u kojima su sudjelovali učenici srednje škole i osnovnih škola Labina i Labinštine.

Knjižnica, kao organizator ovog projekta, okupila je mlade zaljubljenike u filmsku umjetnost s ciljem da kroz interaktivan medij i kazivanje usvoje znanja o kulturi i povijesti svojega kraja te obogate već dosad stečena znanja.

Projekt jeproveden uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond gradova i općina.

Početak promocije: 19.30h

 

  

Ø  Cjelodnevna Akcija darivanja otpisanih i poklonjenih knjiga

 

 

Ø  Zaboravljamo zakasninu! - od 21.00h do 23.00h vraćanje posuđenih knjiga bez zakasnine

 

 

PR

 

 

 

noć knjige gradska knjižnica labin knjige kultura