NK Rudar osvajač Kupa Istre za 2020. godinu

NK Rudar osvajač Kupa Istre za 2020. godinu

23.8.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nogometaši Rudara zasluženi su osvajači ovogodišnjeg Kupa NS Istarske županije. Večeras su u Rovinju nakon preokreta pobijedili Pazinku sa zasluženih 3:1.

Utakmica nije ni krenula, a Rudar je ponovno morao na centar. Nikola Ivetac je iskoristio poigravanje golmana Legca, oduzeo mu loptu i već u prvoj minuti doveo Pazinku u vodstvo. Nije dugo trajalo slavlje Pazinjana. Igrala se četvrta minuta kada je Ivan Macan primio loptu na rubu kaznenog prostora, povukao je nekoliko koraka unutra i precizno matirao Denića za 1:1.

U osmoj minuti bilježimo novu prigodu. Rudela je tukao iz slobodnog udarca iz velike daljine, desno iz kosa, no Legac je ovaj put bio na visini zadatka. Petnaest minuta trebalo je Kovarima da potpuno preokrenu susret. Urošević je oduzeo loptu Pazinjanima na sredini terena, gurnuo odličnu loptu za Macana, a najbolji igrač Rudara rutinski pogađa za 2:1.

Nakon početnog „vatrometa“, stvari su se u narednim minutama smirile. Novu prigode bilježimo u 34. minuti. Ivetić je ušao u kazneni prostor, stvorio sebi prostor za udarac, no Legac odlično brani njegov pokušaj sa petnaestak metara.

U 37. minuti najbolji pojedinac susreta Macan ponovno se  poigrava sa braničima Pazinke. Sada se efektno riješio Pinčana, sjurivši se pred gol Denića koji mu ulazi u udarac i spašava svoju mrežu.

Četiri minute prije odlaska na odmor Rudar je podebljao vodstvo. Petrović je ubacio loptu tražeći Macana u sredini, a Pinčan je prsima presjekao loptu i nehotice je poslao u vlastitu mrežu za 3:1 vodstvo Rudara.

Na prvu prigodu u nastavku čekali smo do 58. minute. Rudela je ponovno pokušao iz slobodnog udarca iznenaditi Legca koji lakoćom brani njegov udarac. U 65. minuti Ivetac je dodatno otežao posao Pazinjanima, nakon sučevog zvižduka namjerno je udario Golića i zaradio crveni karton.

Dvije minute kasnije nakon jednog ubačaja gostiju Rabar tuče iz blizine, no vratar Rudara se još jednom iskupio za grešku sa samog početka susreta.  U 73. minuti Pazinjani ostaju i bez drugog igrača na terenu. Rudela je najprije požutio zbog prekršaja, a potom i zbog prigovora sucu Radovanu koji ga šalje na tribine.

Do kraja igra se uglavnom svodila na Rudarovu „kupovinu vremena“ i kontrolu lopte, sa nekoliko polu-prilika na obe strane. Jedinu stopostotnu imao je Macan u posljednjim sekundama susreta, no njegov udarac brani Denić, pa konačni rezultat glasi 3:1 za Kovare.

nk rudar nk pazinka nogomet kup istre rovinj