NK Rudar odabrao Borisa Miočića za komentatora svojih utakmica

NK Rudar odabrao Borisa Miočića za komentatora svojih utakmica

29.4.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Okončan je raspis kojim je NK Rudar tražio komentatora prijenosa prvenstvenih utakmica u narednoj sezoni putem live streama, koji će raditi u suradnji s pulskom TV Novom.

Između sedam pristiglih životopisa u klubu su odlučili angažirati Riječanina Borisa Miočića, trenutno novinara u sportskom, informativnom i mozaičkom programu TV Istra iz Pazina.

Inače, Miočić je bivši košarkaš i aktivni trener, a do sad je radio na nekoliko sportskih medijskih projekata. Surađivao je s Radio Porto Re Kraljevica, Kanal Ri Rijeka, RI-TV Rijeka, NIT, a od 2016. je urednik i voditelj emisije „Priprema, pozor…sport“, koja se emitira utorkom od 20:30 sati na TV Istri.

U svom motivacijskom pismu Miočić je pored ostalog naglasio: „Dugogodišnji sam novinar i voditelj na lokalnim radijskim i televizijskim postajama, specijaliziran za sport. Veliki mi je profesionalni izazov komentiranje utakmica uživo, jer zahtjeva posebnu pripremu, brzo reagiranje i snalaženje tijekom susreta, te bih se volio okušati i kao komentator utakmica NK Rudar, sredine koja je oduvijek kroz povijest davala sjajne igrače (pogotovo za moju Rijeku!).“

Miočić je komentirao uživo veliki broj utakmica, a zadnja za koju ga je angažirao Kanal Ri, bila je ona između Orijenta 1919 i Opatije, odigrane u studenom 2018. Bilo je to prvi izravni prijenos neke utakmice s riječke Krimeje, nakon 44 godine i susreta Jugo-kupa sa Sarajevom 1984. Kako je to izgledalo, pogledajte ovdje
nk rudar sport komentator boris miočić