NK Jedinstvo Omladinac za mjesto pri vrhu

NK Jedinstvo Omladinac za mjesto pri vrhu

22.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

U nekoliko posljednjih godina momčad iz Nedešćine napravila je pravi nogometni »boom« na ovim područjima, a po svemu sudeći i u ovoj sezoni se od njih mogu očekivati dobri rezultati. U prošloj se sezoni očekivalo malo više od njih, ali svoj cilj su u potpunosti ostvarili. To je plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice te konsolidiranje mlađih uzrasnih kategorija. I jedno i drugo su realizirali te bi ponovno mogli postići uspon, pa čak i do trećeligaškog ranga. Znaju da će to biti teško, ali ne i nemoguće. Trener Loris Černjul okupio je u momčadi najkvalitetnije igrače, a što je još zanimljivije sve su to domaći dečki koji su u tom klubu od svojih početaka ili već duže vrijeme. Iz Labina su uspjeli dovesti dva sjajna vezna igrača, Tomasa i Dina Černjula čime su upotpunili ono što im je u prošloj sezoni nedostajalo. Vezna linija im je uistinu vrhunska i ukoliko ih kvalitetno budu pratile ostale kolege, rezultat bi mogao biti sjajan. Sjajna karika je i vratar Sanjin Vozila, a očekuje se i potpuni povratak Danijela Pavinčića koji je veliki dio sezone propustio zbog ozljede. Problem može biti taj što nedešćani nemaju dovoljan broj kvalitetnih mladih igrača, a poznato je da trojica igrača ispod 21 godine mora odigrati barem prvo poluvrijeme.
Očekuje se da bi prvenstveno Jajčević, a potom i ostali to trebali »zatvoriti«. Uprava kluba ne bježi od činjenice da ih mnogi smatraju favoritima te da im je cilj plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice. Nema imperativa osvajanja prva dva mjesta, ali ukoliko se ukaže bilo kakva šansa, znat će ju iskoristiti.
- Izuzetno sam zadovoljan pristupom i radom na treninzima svih igrača. Najvažnije je ipak da smo zadržali kostur momčadi na okupu te da nam, izuzev Blaškovića, nitko iz prve postave nije napustio klub, a dobili smo kvalitetna pojačanja. Pripreme nam remete ozljede Miletića, Vlačića, S. i V. Šumberca, ali vjerujem da će do početka prvenstva sve biti u redu. Nikako ne mogu biti zadovoljan s odigranim pripremnim susretima, nismo bili na nivou koji bi ova momčad trebala pokazivati. U narednih sedam dana pokušat ćemo ispraviti sve ono u čemu smo griješili, da bi u prvom kolu sve sjelo na svoje mjesto. Što se očekivanja tiče, prognoze su nezahvalne, ali mislim da bi ova momčad trebala prvenstvo završiti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, negdje oko četvrtog mjesta. Možda će uprava kluba imati i veće ambicije, a ukoliko se ukaže prilika da ostvarimo i koji korak više, znat ćemo ga iskoristiti, rekao je trener Loris Černjul.
Uz veliku pomoć Općine i pojedinih sponzora »Jedinstvo Omladinac« postao je stabilan klub, kako organizacijski, tako i financijski. Puno se ulaže u rad s mlađim uzrastima koji iz godine u godinu postižu značajne pomake. Ove godine na redu je izgradnja novih tribina, a zatim i sportske dvorane, fitnes centra i ostalog da bi imali pravi sportski centar.

Robi FONOVIĆ

Predsjednik: Dario Miletić
Dopredsjednik: Serđo Miletić
Tajnica: Gordana Šumberac
Trener: Loris Černjul
Pomoćni trener: Dino Juričić
Tehniko: Marino Veljak

 

Došli


Dino Černjul (Rudar), Tomas Černjul (Istra 1961), Etijen Belušić (Omladinac 1952 Barban)

Otišli


Marin Blašković, Nikola Zahtila (Rudar)

Ime i prezimepozicijagodineSanjin Vozilavratar28Aleks Šumberacvratar18Borislav Pejkunovićvratar27Danijel Pavinčićbranič26Aldo Miletićbranič30Dalen Mohorovićbranič30Robi Čalovićbranič34Nikica Jajčevićbranič21Marino Pajkovićbranič28Saša Stepančićbranič22Dino Černjulvezni30Tomas Černjulvezni26Laris Martinčićvezni23Ervin Čudićvezni20Vedran Šumberacvezni26Sebastian Šumberacvezni24Vedran Vlačićvezni25Nardi Vukovićvezni21Etijen Belušićnapadač26Dean Frankovićnapadač30Tonči Miletićnapadač29Matijas Černjulnapadač24Robert Marasnapadač29Nino Knapićnapadač18Esmin Hodžanapadač18

 

sport nogomet Nedešćina Jedinstvo Omladinac