Ni nakon održanog sastanka nije poznat odvjetnički tim Općine Pićan

Ni nakon održanog sastanka nije poznat odvjetnički tim Općine Pićan

22.3.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Nakon posljednje sjednice Općinskog vijeća Općine Pićan, načelnik Ivan Franković obvezao se da će kroz tjedan dana održati sastanak na kojem će donijeti konačnu odluku o izboru odvjetničkog tima. Jednako tako trebala je biti donijeta Odluka za uključivanje općine u financiranje skupne tužne mještana Općine Pićan sa iznosom od 15 tisuća kuna. Sastanak je održan u petak 19. ožujka od strane Odbora za praćenje rada tvornice kamene vune Rockwool.

 

Odazvao se odvjetnik koji je dao svoj prijedlog pravnog djelovanja vezano za problematiku Rockwoola. Zamjenica predsjednika Općinskog vijeća, Kristina Đurović izdvojila je kako je to bio jedan od nekoliko sastanaka koji su održani sa odvjetnicima vezano za tu tematiku.

 

Zaključeno je da će se uskoro sa jednim od njih potpisati ugovor kako bi bio dostupan načelniku, vijeću i odboru za pravne savjete oko daljnjih aktivnosti. Iako su korak bliže rješenju, sastanak nije puno toga razjasnio jer općina ni nakon 8 mjeseci nije odabrala odvjetnički tim. Đurović je kazala kako na sastanku nije bilo riječi o financiranju skupne tužbe mještana.

 

 

rockwool općina pićan odvjetnički tim odvjetnici kristina đurović